Dacia Unirea Brăila a fost preluată în octombrie 2022 de un grup de investitori din Italia și Argentina, iar aceștia au numit un antrenor din Portugalia pe banca tehnică.

Joao Manuel Pinto, noul antrenor al celor de la Dacia Unirea BrăilaFoto: Global Media Group / ddp USA / Profimedia

Joao Manuel Pinto, noul antrenor al celor de la Dacia Unirea Brăila - Acesta a câștigat de 4 ori titlul cu FC Porto ca jucător

Cu un acționariat străin, Dacia Unirea Brăila, formație din liga a treia a României, va fi pregătită de portughezul Joao Manuel Pinto.

Antrenorul în vârstă de 49 de ani este un fost fundaș, care a avut o selecție la naționala Portugaliei și care a evoluat în tricoul celor de la Porto și Benfica Lisabona. În sezonul 1998/99, acesta a fost coleg cu Basarab Panduru.

Și-a început cariera de antrenor în 2013, dar până în prezent nu a avut realizări foarte mari.

„Mulțumesc clubului Dacia Unirea Brăila că m-a luat în considerare. După o lungă discuţie cu directorul sportiv unde mi-a explicat proiectul de refondare, am luat o decizie.

Vreau să precizez că decizia mea de a ajunge la Brăila nu este o decizie economică, dar datorită prieteniei puternice cu Gianluca Pavanello și a proiectului sportiv în care ma voi implica în totalitate cu felul meu de a întelege fotbalul, sper să pot aduce experienţa mea la club şi jucători pentru a construi ceva important.” - a declarat acesta pentru site-ul oficial al clubului.

Joao Manuel Pinto a condus doar formații din eșaloanele inferioare din Portugalia și Brazilia, urmând a avea o misiune infernală la formația brăileană.

Dacia Unirea Brăila este ultima în clasamentul din seria 2 a ligii a treia, cu doar două puncte în 15 etape.