Noel Le Graet a fost suspendat din funcția de președinte al Federației Franceze de Fotbal, iar o variantă luată în calcul pentru înlocuire este reprezentată de Michel Platini, fostul conducător al UEFA.

Michel PlatiniFoto: Alessandro Crinari / AP - The Associated Press / Profimedia

>> Fostul președinte al FIFA regretă alegerea Qatar ca gazdă / Bani, interese politice și acuze către Michel Platini

Michael Platini, o variantă importantă pentru postul de președinte al FFF

Președinte al UEFA între 2007 și 2015, Platini este o variantă importantă de luat în seamă după cum transmite DPA.

Radio Monte Carlo susține că Emmanuel Macron, președintele Franței, l-ar fi întrebat pe fostul câștigător al Balonului de Aur (la edițiile din 1983, 1984 și 1985) dacă nu este interesat de această funcție.

Subiectul a fost tratat pe larg și de publicația Suddeutsche Zeitung, ideea de bază fiind aceeași: Michel Platini este o variantă pentru FFF.

Noel Le Graet a fost suspendat din funcția pe care o deținea din 2011 după ce a avut declarații controversate la adresa lui Zinedine Zidane. De asemenea, fostul președinte al FFF este acuzat de presupuse comportamente sexiste.

În vârstă de 67 de ani, Michel Platini a fost achitat de o instanță elvețiană privind acuzațiile de fraudă.

>> Michel Platini, pus pe glume după ce a fost achitat: „V-am spus că sunt un tip cinstit”

În data de 21 decembrie 2015, FIFA i-a suspendat pe Michel Platini și Sepp Blatter din orice activitate legată de fotbal până în 2023. Motivul: violarea codului etic al forului mondial, relatează Agerpres.

S-ar putea să te intereseze și:

>> Michel Platini şi Sepp Blatter (foștii conducători UEFA și FIFA), achitaţi de justiţia elveţiană în dosarul de fraudă