Federația Poloneză de Fotbal a început discuțiile cu fostul jucător legendar al lui Liverpool, Steven Gerrard, pentru preluarea băncii tehnice a naționalei eliminate de Franța în optimile Cupei Mondiale din Qatar.

Steven GerrardFoto: Mike Egerton / PA Images / Profimedia

Steven Gerrard, discuții cu reprezentativa Poloniei

După ce Federația a decis să nu-i prelungească contractul fostului selecționer Czeslaw Michniewicz, naționala Poloniei a rămas fără antrenor de la începutul acestui an, iar președintele Cezary Kulesza are mai multe nume interesante pe listă, scrie presa poloneză.

Pe lângă doi antrenori polonezi, Marek Papszun și Jan Urban, în vederile FPF se mai află Roberto Martinez, Herve Renard, Vladimir Petkovic, Paulo Bento și Nedad Bjelica.

Totuși, cel mai aproape este Steven Gerrard, internațional englez cu 114 selecții și fost antrenor al lui Ianis Hagi la Glasgow Rangers, alături de care a cucerit titlul în Scoția, dar și al celor de la Aston Villa.

Deși a fost demis de clubul din Birmingham, fostul mijlocaș avea un salariu uriaș, de 5 milioane de lire sterline pe an, pe care continuă să îl încaseze până în 2024, un impediment în calea negocierilor cu președintele Federației din Polonia.

Însă posibilitatea de a lucra cu unul dintre cei mai mari fotbaliști în activitate, Robert Lewandowski îl încântă pe englez, iar Federația pare dispusă inclusiv să găsească un sponsor care să suporte o parte din pretențiile viitorului selecționer.