După ce a câștigat Cupa Mondială cu naționala Argentinei, Lionel Messi este foarte aproape de a semna un nou contract cu cei de la Paris Saint Germain.

Lionel MessiFoto: Mehdi Taamallah/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Starul argentinian a sosit pe Parc des Princes în vara anului 2021, iar de atunci clubul a cunoscut o creștere financiară considerabilă.

10 noi sponsori și venituri de peste 700 de milioane de euro - Cifrele generate de venirea lui Lionel Messi la PSG

Deși au fost multe zvonuri care anunțau plecarea lui Lionel Messi în Major League Soccer, în cele din urmă, argentinianul și clubul PSG sunt pe cale să ajungă la un acord pentru prelungirea înțelegerii scadente în vara acestui an.

Oficialii clubului parizian trag tare pentru a-l convinge pe Lionel Messi să rămână, ținând cont de schimbările ce au avut loc la club după sosirea sa în Franța.

Conform cotidianului MARCA, efectul Lionel Messi a fost și este un real succes pentru campioana Franței, care a atras în total zece noi sponsori: Dior, Gorillas, Crypto.com, PlayBetR, GOAT, Snart Good Thins, Volt, Big Cola, Sports Water și Autohero.

Mai mult decât atât, aproximativ 700 de milioane de euro au intrat în conturile clubului de pe Parc des Princes, din momentul în care argentinianul a semnat cu PSG.

Au crescut implicit și cererea și vânzarea de tricouri, iar mai mult de 50% dintre cele peste un milion de tricouri vândute de PSG au fost inscripționate cu numele și numărul lui Lionel Messi.

Doar din contractul pe care îl au cu cei de la Nike, parizienii primesc anual suma de 75 de milioane de euro, înțelegerea fiind valabilă până în anul 2032.

Tot cei de la MARCA spun că PSG îi pregătește un contract de nerefuzat lui Lionel Messi, care încasează în prezent suma de aproximativ 40 de milioane de euro pe sezon.

Dacă din punct de vedere economic clubul a cunoscut succesul odată cu aducerea lui Messi, pe partea de trofee parizienii au câștigat doar un titlu și o Supercupă, foarte puțin dacă este să ne raportăm la valoarea lotului și la partea de salarii.

În cele 53 de apariții strânse în tricoul celor de la PSG, proaspătul campion mondial a marcat 23 de goluri și a oferit 29 de pase decisive.