La 36 de ani, Hugo Lloris a anunțat că își încheie cariera internațională, după ce a devenit deținătorul recordului de selecții – 145. Este a doua retragere după CM 2022 Qatar, Karim Benzema anunțând și el că nu va mai participa la acțiunile echipei Franței.

Hugo Lloris la naționala FranțeiFoto: Ayman Aref/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Căpitanul Franței, Hugo Lloris, pune capăt carierei internaționale

După anunțul prelungirii contractului selecționerului Didier Deschamps până în 2026, căpitanul Hugo Lloris a decis să pună punct carierei la echipa națională, scrie Footmercato.

Într-un interviu pentru L’Equipe, portarul lui Tottenham, care a doborât recordul de selecții în timpul Cupei Mondiale, a anunțat că se oprește.

„Vine un moment când trebuie să predai ștafeta. Selecționata Franței nu aparține cuiva, nimeni nu este veșnic, iar eu în primul rând. Cred că echipa este pregătită să continue și are un portar bine pregătit – Mike Maigan. Prefer să mă retrag fiind în vârf, decât să aștept o scădere a turației sau prea multă concurență”, a declarat Lloris.

Hugo Lloris are în palmares trofeul Cupei Mondiale din 2018, trofeul Ligii Națiunilor din 2021, o finală de Campionat Mondial în 2022 și o finală Euro 2016.

Pe lângă recordul de selecții, deține și cel mai mare număr de meciuri din postura de căpitan al Franței – 121.

Vestea vine în aceeași zi cu cea a retragerii unui alt mare fotbalist, galezul Gareth Bale.