Un nou gigant financiar se află aproape de a investi în Premier League. Qatar Sports Investment (QSI), proprietar printre altele al clubului francez Paris Saint-Germain, studiază extinderea afacerilor în fotbalul din Anglia.

Nasser Al-KhelaifiFoto: STEPHANE DE SAKUTIN / AFP / Profimedia

PSG și Tottenham ar putea fi conduse de Nasser Al Khelaifi

După succesul comercial din Franța, șeicii încearcă o nouă lovitură și în cea mai importantă ligă din Europa, cu multe companii și investitori care dau o dimensiune economică de neatins pentru restul campionatelor, scrie As.com.

Președintele PSG și al QSI, Nasser Al Khelaifi, s-a întâlnit săptămâna trecută cu omologul său de la Tottenham, Daniel Levy, discutând mai multe angajamente, printre care planurile de viitor ale companiei din Qatar.

Levy s-a alăturat clubului în 2001, ca parte a afacerii de familie ENIC, iar din 2007 deține controlul deplin asupra clubului din Premier League. Deși intenția lui nu era să se despartă de echipă, recent au existat zvonuri că ar fi dispus să negocieze anumite oferte.

Pentru Qatar, ar fi o adevărată lovitură de imagine în fotbal, după investițiile la Paris Saint-Germain și organizarea Campionatului Mondial din 2022.

Pe lângă Tottenham, alte două cluburi de tradiție din Anglia sunt de vânzare, Liverpool și Manchester United, dar la un preț mult mai mare.

Qatar Sports Investment a fost fondată în anul 2005 și își bazează activitatea pe investiții în sport. Ultima operațiune a avut loc în octombrie 2022, când aceștia au achiziționat 21,67% din acțiunile clubului portughez Braga pentru 80 de milioane de euro.