La vârsta de 16 ani și doar 6 zile, Jerome Sinclair devenea cel mai tânăr debutant din istoria lui Liverpool, însă la aproape 11 ani distanță, acesta bate spre retragerea din activitate.

Jerome Sinclair, fost jucător la FC LiverpoolFoto: BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jerome Sinclair, cel mai tânăr debutant din istoria lui Liverpool - Fotbalistul este acum angajat într-un restaurant deținut de familia sa

În anul 2012, într-un meci de Cupa Ligii pe care „cormoranii” îl disputau împotriva celor de la West Bromwich Albion, Jerome Sinclair scria istorie pentru Liverpool și devenea cel mai tânăr debutant din istoria clubului, la doar 16 ani și 6 zile.

Deși acesta putea fi semnul unei cariere de succes, la unul dintre granzii fotbalului britanic, Jerome Sinclair și-a risipit în scurt timp talentul și la 26 de ani a ajuns să lucreze într-un restaurant deținut de familia sa.

La primul antrenament cu echipa mare a lui Liverpool, la Melwood, mi-a ieșit totul. Aveam impresia că tot ce ating se transformă în aur. - spunea în urmă cu 3 ani englezul.

Recordul său de la Liverpool este încă în picioare, iar în cariera sa, britanicul a mai jucat pentru Wigan Athletic, Birmingham, Sunderland, Oxford United, Venlo, CSKA Sofia și Watford, echipă care nu i-a mai prelungit contractul.

„Sunt cel mai tânăr debutant din istoria lui Liverpool. Dar 10 ani mai târziu vând pui prăjit, după ce ultimul meu club mi-a întors spatele.” - este mesajul lui Jerome Sinclair în presa din Anglia.

„În 2012 nu aveam nicio frică. Rodgers m-a chemat în camera lui și mi-a zis: "O să faci carieră la Liverpool, îmi place mult de tine, ai niște calități impresionante". Apoi, am aflat că sunt inclus în lotul cu WBA, pentru ca ulterior să și debutez, la 16 ani, pentru Liverpool.” - a adăugat el.

Debutul în Premier League a venit destul de târziu, într-un Liverpool - Chelsea în anul 2015, iar la vremea respectivă, fotbalistul împărțea vestiarul primei echipe cu jucători precum Luis Suarez, Steven Gerrard sau Philippe Coutinho.

A marcat o singură dată în tricoul lui Liverpool, într-o partidă de FA Cup cu Exeter.

A plecat la Watford, iar de aici a fost împrumutat către diverse cluburi din Europa, inclusiv în Bulgaria, însă fotbalistul nu a dat randament nicăieri și nici formația de pe Vicarage Road nu i-a mai oferit un nou contract.

Imediat după expirarea împrumutului la CSKA Sofia, unde a și jucat ultimul său meci (26 mai 2021), a rămas liber de contract, iar astăzi lucrează într-un restaurant.