Cu serioase probleme de ordin financiar, FC Barcelona vrea să îl transfere pe campionul mondial Benjamin Pavard, actualul fotbalist al celor de la Bayern Munchen.

Benjamin PavardFoto: Jose Breton/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Benjamin Pavard, prioritatea Barcelonei - Fundașul a câștigat titlul mondial cu Franța în 2018

În vârstă de 26 de ani, Benjamin Pavard este în prezent fotbalistul celor de la Bayern Munchen, însă contractul său este scadent în vara anului 2024.

Barcelona își propune să îl transfere pe fundașul francez în vara acestui an, iar primele negocieri au avut deja loc, anunță jurnalistul italian Fabrizio Romano.

Cotat la 35 de milioane de euro conform Transfermarkt (cât a plătit și Bayern pentru el în 2019), Pavard este format la academia celor de la Lille, iar până să joace la Bayern, francezul a evoluat și în tricoul celor de la VFB Stuttgart.

În acest sezon, Pavard are strânse deja 21 de apariții în tricoul formației antrenate de Julian Nagelsmann, pentru care a reușit să marcheze de 4 ori.

Hasan Salihamidzic, directorul sportiv al bavarezilor, a anunțat că urmează să i se propună un nou contract fundașului francez.

„Vom discuta cu Pavard despre un nou contract. Benji este un jucător foarte important pentru noi și avem planuri mari împreună.

Așa cum mi-a spus, Pavard se simte foarte confortabil la Bayern.” - a spus acesta.

Francezul este posesorul unui palmares impresionant, fiind campion mondial cu naționala Franței în 2018, când a înscris și golul turneului, într-un duel cu Argentina.

Are și Liga Națiunilor cu selecționata pregătită de Didier Deschamps în 2021.

Totodată, Benjamin Pavard a câștigat de 3 ori titlul de campion cu Bayern, o Cupă a Germaniei, două Supercupe, un trofeu Champions League, o Supercupă a Europei și un Mondial al Cluburilor.

La Campionatul Mondial din Qatar, Pavard a strâns doar 88 minute, în partida cu Australia (4-1).