La aproape 3 ani de la transferul la Manchester United, Harry Maguire este gata să părăsească formația de pe Old Trafford. Englezul poate rămâne însă în Premier League.

Harry Maguire, alături de Erik ten Hag - Manchester UnitedFoto: Ryan Browne / Shutterstock Editorial / Profimedia

Harry Maguire, dorit de Unay Emery la Aston Villa

În vara anului 2019, Harry Maguire devenea cel mai scump fundaș din istorie.

Manchester United le-a achitat celor de la Leicester nu mai puțin de 87 de milioane de euro în schimbul fundașului englez, care a devenit ținta ironiilor pe social media, după mai multe partide în care prestațiile sale au fost deplorabile.

De atunci, Harry Maguire a strâns 157 de apariții în tricoul celor de la Manchester United și a fost la un moment dat chiar și căpitan al echipei de pe Old Trafford.

Fundașul în vârstă de 29 de ani nu a convins nici în primele meciuri din 2023, iar fostul mare jucător al celor de la Man United, Rio Ferdinand, l-a sfătuit pe Maguire să părăsească echipa.

„Surprinde atunci când vezi că Maguire și Lindelof sunt pe bancă. Asta arată ce crede ten Hag despre acești băieți.

Dacă eu aș fi Harry Maguire, mi-aș căuta altă echipă chiar în acest moment.

A jucat fără greșeală pentru naționala Angliei, dar la Manchester United, nu prea i-a mers. Acest manager nou îi arată că el nu va fi unul din cei doi fundași centrali titulari.

Eu i-aș spune agentului meu să meargă și să-mi găsească un nou club unde să pot juca regulat și să mă bucur de fotbal.” - a declarat Rio Ferdinand, potrivit Daily Mail.

Cotat la 30 de milioane de euro conform Transfermarkt, Harry Maguire este dorit de către Unay Emery la Aston Villa.

În cariera sa, internaționalul englez a mai jucat pentru Sheffield United, Hull City și Wigan Athletic.