Rui Costa, președintele celor de la Benfica Lisabona, se află în centrul unui scandal cu meciuri trucate în Portugalia, scrie cotidianul britanic Daily Mail.

Rui Costa, președintele clubului Benfica LisabonaFoto: JB Autissier / Panoramic / Profimedia

Rui Costa, în centrul unei anchete cu meciuri trucate - Benfica riscă depunctarea sau chiar retrogradarea

Rui Costa, fostul mare mijlocaș al celor de la AC Milan și actualul președinte al clubului Benfica Lisabona, este pe lista persoanelor suspectate de justiție că ar fi complice la trucarea de meciuri.

Anchetatorii vizează perioada 2016-2020, iar cercetările continuă în ideea de a stabili exact care sunt persoanele implicate.

Rui Costa este președintele clubului Benfica din vara anului 2021, când Luis Filipe Vieira și-a dat demisia, fiind găsit vinovat și arestat pentru înșelăciune, fraudă fiscală, fals și spălare de bani.

Anchetatorii verifică e-mailurile piratate de către cei din Consiliul de Administrație al clubului și modul în care Benfica a beneficiat de rezultatele din perioada respectivă.

Din 2008 se află Rui Costa în conducerea clubului Benfica, timp în care lusitanii au câștigat de 6 ori titlul de campioni ai Portugaliei, de două ori Cupa Portugaliei, de 7 ori Cupa Ligii și de 4 ori Supercupa Portugaliei.

Poliția Judiciară și Ministerul Public cercetează și perioada 2013-2018, existând ca probe mai multe e-mailuri care conțin diverse probe în scandalul trucării de meciuri.

Sancțiunile pe care le riscă clubul sunt amendarea, depunctarea sau chiar retrogradarea.