După 8 ani de colaborare, Fernando Santos s-a despărțit de naționala Portugaliei, în urma eliminării din sferturi de la CM din Qatar.

Roberto Martinez - CM Qatar 2022Foto: Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Lusitanii au fost scoși în faza sferturilor de către surpriza Maroc, iar acum Federația Portugheză a găsit înlocuitorul ideal pentru banca tehnică.

Roberto Martinez va prelua echipa naționala de fotbal a Portugaliei

Selecționata Belgiei nu traversează cel mai bun moment, asta după ce naționala „diavolilor roșii” nu a trecut nici măcar de faza grupelor la CM din Qatar.

Imediat după ultimul joc din grupă, Robert Martinez și-a anunțat demisia din calitate de selecționer al Belgiei, iar la o lună distanță, tehnicianul în vârstă de 49 de ani s-a înțeles cu Federația din Portugalia pentru preluarea echipei naționale.

Conform jurnaliștilor de la The Athletic, mutarea va deveni oficială la sfârșitul săptămânii viitoare. Cele două părți au ajuns la un acord verbal.

Ce echipe a mai antrenat Roberto Martinez

Roberto Martinez și-a petrecut ultimii 6 ani din cariera de antrenor la naționala Belgiei, alături de care a câștigat o medalie de bronz la Campionatul Mondial din Rusia (2018).

Până să ajungă să pregătească naționala „diavolilor”, Martinez și-a început aventura în antrenorat la Swansea.

În CV-ul său mai sunt trecute Wigan Athletic și Everton. Cu prima formație, a câștigat FA Cup, într-o finală jucată cu Manchester City (2013).