Fotbalul din Camerun este zguduit des de controverse, dar de această dată se confruntă cu o problemă internă, pe care președintele federației, fostul internațional Samuel Eto’o se străduiește să o rezolve.

Samuel Eto'oFoto: JB Autissier / Panoramic / Profimedia

Fotbaliștii camerunezi, mult mai bătrâni în realitate decât în acte

Selecționata Under 17 a națiunii africane se pregătește pentru turneul UNIFACC, disputat de echipele de juniori ale țărilor Uniunii Federațiilor Central-Africane de Fotbal.

Samuel Eto’o, care acum este președintele Fecafoot – organismul de conducere al fotbalului din Camerun, a luat decizia ca toți tinerii fotbaliști selectați să fie supuși testelor RMN pentru determinarea cu exactitate a vârstei, pe fondul unei creșteri a fraudelor de acest fel din țară, scrie Daily Mail.

Surpriza a fost mare, când dintre cei 30 de juniori convocați 21 au picat testele. După ce aceștia au fost descalificați, alți 11 fotbaliști au fost chemați și verificați, dar și cei din urmă au eșuat la controalele medicale.

Acum, antrenorul Jean Pierre Fiala luptă contra cronomentru pentru închegarea unei echipe cu care să se poată prezenta la turneul UNIFACC.

Testele RMN efectuate determină vârsta jucătorilor după scanarea încheieturilor și măsurarea creșterilor osoase.