Justiția italiană îl anchetează pe Francesco Totti pentru implicare în tranzacții bancare suspecte, legate de cazinouri și pariuri online. Agenții pentru combaterea spălării banilor analizează tranzacțiile efectuate din conturile sale în iunie 2020.

Francesco TottiFoto: Cecilia Fabianocecili / LaPresse / Profimedia

Francisco Totti, tranzacții suspecte cu case de pariuri și cazinouri

Fostul căpitan al Romei, cu 58 de selecții și 9 goluri în naționala Italiei, ar urma să fie anchetat pentru operațiunile efectuate în urmă cu doi ani și jumătate, legate de companiile de pariuri online, scrie RMC Sport.

Una dintre tranzacții datează din august 2021, când Totti i-ar fi împrumutat fără dobândă 80.000 de euro unei dintre rudele sale. Suma ar fi fost virată în contul comun al soției și fiicei persoanei în cauză, înainte să treacă prin contul comun al soților, pentru a ajunge în contul personal al destinatarului.

Operațiuni la Monte Carlo, Londra și las Vegas

În iunie 2020, din două conturi aparținând campionului mondial din 2006 s-au efectuat plăți suspecte către cazinouri din Monte Carlo, Londra și Las Vegas.

„Există suspiciuni temeinice legate de destinația reală a banilor trimiși către diferitele case de pariuri internaționale”, au anunțat experții.

După ce a jucat 785 de meciuri pentru AS Roma, marcând 307 goluri și oferind 206 pase decisive, fostul număr 10 a pus capăt carierei în 2007, după 24 de ani.