Arbitrul german Patrick Ittrich a sugerat o serie de modificări ale regulamentelor, ca eliminarea timp de zece minute pentru liniștirea jucătorilor sau eliminări definitive pentru cei care fac zid în jurul oficialului.

Arbitru la CM 2022Foto: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Propuneri îndrăznețe pentru modificarea arbitrajului de fotbal

Membru în cadrul Asociației de Fotbal din Hamburg, germanul în vârstă de 44 de ani a surprins cu propunerile sale. Printre altele, acesta ar dori ca faulturile tactice de la mijlocul terenului, care întrerup în mod voit jocul, să fie sancționate cu lovitură liberă de la 17 metri, scrie AS.com.

De asemenea, Ittrich propune scoaterea în afara terenului pentru trei minute a oricărui fotbalist care se rostogolește pe gazon în încercarea de a trage de timp, în așteptarea intervenției medicilor.

O altă măsură, asemănătoare cu regulamentul din handbal, ar prevede o pedeapsă de zece minute în afara terenului, pentru jucătorii care insultă arbitrul, pentru ca aceștia să se relaxeze și să revină pe teren calmi.

Nu în ultimul rând și poate cea mai dură măsură propusă de arbitrul german, ar însemna primirea de cartonașe roșii pentru fotbaliștii care înconjoară arbitrul cu intenția de a pune presiune asupra lui, în vederea obținerii unei decizii favorabile.

Patrick Ittrich este arbitru din anul 2003, iar din 2016 oficiază în Bundesliga.