Criticat pe rețelele de socializare după ce și-a făcut un selfie lângă sicriul legendarului Pele, Gianni Infantino (președintele FIFA) a reacționat pe Instagram.

Gianni Infantino a venit la sicriul lui PeleFoto: Andy Stenning / MirrorPix / Profimedia Images

Explicațiile lui Gianni Infantino după selfie-ul făcut lângă sicriul lui Pele

Șeful forului mondial a explicat că a vrut să îi ajute pe foștii colegi ai lui Pele și că, din punctul său de vedere, gestul său nu a fost unul greșit.

„Sunt stupefiat să aflu că, aparent, am fost criticat de unii oameni pentru că mi-am făcut un selfie și mai multe poze la ceremonia de ieri.

Aș vrea să clarific că am fost onorat de faptul că foști coechipieri sau membri ai familiei lui Pele mi-au cerut să fac câteva poze cu ei. Și, evident, am acceptat pe loc.

În cazul selfie-ului, foștii colegi ai lui Pele voiau să facem un selfie împreună, dar nu știau cum. Astfel, pentru a-i ajuta, am luat telefonul unuia dintre ei și am făcut un selfie.

Dacă ajutorul oferit unui fost coleg al lui Pele stârnește critici, mă bucur că le primesc și voi continua să le fiu de ajutor celor care au contribuit la scrierea unor pagini legendare pentru fotbal.

Am atât de mult respect și admirație pentru Pele încât nu aș face niciodată ceva prin care să îl tratez cu lipsă de respect.

Sper ca cei care au publicat sau spus lucruri fără să știe sau să încerce să afle adevărul să aibă decența și curajul de a admite că au greșit și să își corecteze greșeala” - Gianni Infantino.