Cristiano Ronaldo a fost prezentat oficial la noua sa echipă, Al-Nassr. După săptămâni de zvonuri, acesta a ajuns în Arabia Saudită unde a semnat cu echipa din Riad până în 2025, dar va rămâne legat de țara arabă până în 2030.

Cristiano Ronaldo, prezentat la Al-NassrFoto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Antrenorul Rudi Garcia, numai cuvinte de laudă

Francezul Rudi Garcia este tehnicianul care îl va antrena pe portughez în următoarea perioadă, iar la prezentare a avut doar cuvinte de laudă pentru noul său jucător.

„Cristiano este unul dintre cei mai buni fotbaliști din istorie. Pentru mine, pentru țara aceasta și pentru club, este ceva fantastic ca cineva de talia lui să vină aici. Am văzut jucători grozavi de-a lungul vieții, dar nu ca Ronaldo.

Va fi foarte ușor de antrenat, pentru că sunt puține lucruri pe care i le pot explica. Sunt surprins să văd atât de mulți oameni la prezentare. Vă rog să veniți și după jocuri, să vorbim cu toții despre golurile lui.

Scopul meu este ca Ronaldo să fie fericit că joacă pentru Al-Nassr și să câștige trofee”, a declarat Garcia, conform Marca.

Primele declarații ale lui Cristiano Ronaldo la Al-Nassr

Noul jucător al arabilor a ținut să puncteze că nu este un pas în spate acest transfer, să își evidențieze realizările și să își exprime mândria pentru decizia luată.

„Lumea fotbalului este avansată, această ligă este competitivă și mă bucur că sunt aici. Abia aștept să joc, chiar și mâine dacă antrenorul îmi va da ocazia. Nu mă îngrijorează ce spun oamenii, nu este sfârșitul carierei mele.

Contractul meu este unic pentru că sunt un jucător unic. Am luat o decizie bună. Am doborât toate recordurile în Europa și vreau să o fac și aici. Am venit pentru a câștiga. Vreau să mă bucur și să fiu fericit aici la Al-Nassr.

Vreau să transmit de aici o altă viziune asupra țării și a fotbalului și de aceea am acceptat această provocare. Este o mare oportunitate, nu numai în fotbal, de a schimba mentalitatea noilor generații.

Multe cluburi importante din Australia, SUA sau Portugalia au încercat să mă convingă să semnez. Treaba mea în Europa s-a încheiat, sunt mândru de o nouă provocare.

Familia mea este fericită și mă susține. În Arabia lumea este foarte fericită de sosirea mea și a familiei mele. Toți m-au susținut, în special copiii mei, care sunt mândri. Am avut parte de o primire spectaculoasă”, a anunțat Cristiano Ronaldo la conferința de prezentare.