Pele a murit la vârsta de 82 ani, „Regele” fiind răpus joi de un cancer la colon. În noaptea dintre ani, brazilienii au realizat un moment special pe cerul din Santos, orașul natal al legendarului fotbalist.

A murit PeleFoto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Spectacolul de lumini a fost realizat cu ajutorul a peste 80 de drone. Pe cer au apărut chipul și numele lui Pele, trofeul Cupei Mondiale, dar și un jucător cu mingea la picior și sigla clubului Santos.

Orașul Santos îi va aduce un ultim omagiu lui Pele

​Conform dorinţei lui Pele, pe stadionul Vila Belmiro, al echipei FC Santos, i se va aduce un ultim omagiu, luni, înainte de înmormântarea sa a doua zi, relatează AFP.

Pe stadionul Vila Belmiro, unde a marcat 288 din cele 1.282 de goluri ale sale, Pele va primi ultimele omagii de la familie, public şi autorităţi.

După ce va parcurge cei 80 de km care îl despart de spitalul Albert-Einstein din São Paulo până la stadionul echipei Santos, sicriul „Regelui” va fi plasat în centrul gazonului său favorit la ora locală 10.00.

Au fost amenajate două corturi mari, unul pentru rude, altul pentru oficialităţi. Un traseu, care să protejeze iarba, va permite publicului să se apropie de centrul terenului. În tribune au fost puse steaguri şi bannere care poartă imaginea triplului campion mondial.

Sunt aşteptate celebrităţi, precum preşedintele Lula (a preluat mandatul duminică, 1 ianuarie, la Brasilia) sau Neymar (suspendat la meciul cu Lens). După 24 de ore de priveghi, sicriul Regelui va fi apoi transportat la Necropola Memorială Eucumênica, un cimitir vertical.

Din motive practice, cavoul său nu va fi instalat în cele din urmă la etajul 9 al acestei clădiri (așa cum își dorea legendarul fotbalist), ci la parter, pentru a facilita accesul vizitatorilor, scrie News.ro.

>> Amintirile românilor cu Pele: „Am stat la o cerveza / Tricoul lui este la mine / Mi-a zis 'Putana', apoi m-a scuipat”

>> Imaginea zilei după moartea lui Pele - Ce spunea Regele după dispariția rivalului Diego Maradona

>> Cristiano Ronaldo, postare emoționantă după moartea „eternului Rege Pele”

>> Lionel Messi, postare de milioane de aprecieri: „Odihnește-te în pace, Pele”

>> Cum a ajuns Pele la Cosmos New York? Sume uriașe, coleg cu Beckenbauer și viața de noapte

>> Mesajul emoționant al lui Neymar, la dispariția lui Pele: „A transformat fotbalul în artă. Este etern”

>> „O milésimo”, sau povestea golului cu numărul 1.000 marcat de Pele