Antrenorul catalan al lui Manchester City a anunțat că nu este adeptul modelului de antrenor longeviv, ca Ferguson la United sau Wenger la Arsenal și că dacă va simți că ceva nu este în regulă la club, va demisiona sau nu își va prelungi contractul.

Pep GuardiolaFoto: Martin Rickett / PA Images / Profimedia

Pep Guardiola, anunț îngrijorător după ce și-a prelungit contractul cu City

Pep Guardiola nu a fost niciodată un susținător al contractelor de lungă durată. În fiecare an evaluează și decide ce este cel mai bine pentru el și pentru echipă, iar dacă consideră că este bine să continue, atunci își prelungește angajamentul. Așa a avut succes la FC Barcelona și are și la Manchester City, scrie Mundo Deportivo.

Antrenorul în vârstă de 52 de ani a insistat cu argumente, lăsând să se înțeleagă că nu va prelua modelul managerilor care au condus echipe timp de peste 20 de ani.

Este sigur că nu va fi în această situație și a tras un semnal de alarmă, declarând că ar putea părăsi clubul înainte de expirarea contractului, în iunie 2025.

„În momentul în care simt că ceva nu este în regulă, voi demisiona sau nu îmi voi prelungi contractul. Nu voi rămâne ca Ferguson sau Wenger. Contractul este doar o bucată de hârtie.

Mi-am extins angajamentul față de club pentru că simt că echipa poate face lucruri bune sub conducerea mea. Până la urmă totul ține de rezultate. Dacă ne săturăm unii de ceilalți, nu voi sta până la final din cauza contractului”, a anunțat tehnicianul spaniol.