Lumea fotbalului este în doliu după dispariția unuia dintre cei mai mari jucători ai tuturor timpurilor. Neymar a reacționat printr-o postare emoționantă la vestea morții lui Pele.

Jucatorii Braziliei, omagiu adus lui Pele la CM 2022 QatarFoto: Jose Breton/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Cum a ajuns Pele la Cosmos New York? Sume uriașe, coleg cu Beckenbauer și viața de noapte

>> Pele versus Maradona / O rivalitate veșnică, dincolo de balonul rotund

>> „O milésimo”, sau povestea golului cu numărul 1.000 marcat de Pele

>> Pele: Trei căsnicii, șapte copii și o viață de telenovelă

Înainte de Pele, „10” era doar un număr

Relația dintre legenda Pele și Neymar a fost una de afecțiune reciprocă. Aflat pe patul de spital, brazilienii l-au omagiat la sfârșitul meciului cu Coreea de Sud de la CM 2022 din Qatar, în frunte cu atacantul lui PSG.

La rândul său, Pele i-a transmis un mesaj lui Neymar, după eliminarea Braziliei din semifinalele Cupei Mondiale.

După decesul Regelui, Neymar a postat pe rețelele de socializare un text emoționant.

„Înainte de Pele, 10 era doar un număr. Am citit această frază undeva, la un moment dat în viața mea. Dar acea propoziție frumoasă este incompletă.

Aș spune că înainte de Pele, fotbalul era doar un sport. Pele a schimbat totul. A transformat fotbalul în artă, în divertisment. El a dat glas celor săraci, celor negri și mai ales a oferit vizibilitate Braziliei.

Fotbalul și Brazilia și-au ridicat statutul datorită Regelui! A dispărut, dar magia lui va rămâne. Pele este etern!”, a transmis Neymar.