Rămas la PSG după ce a fost aproape de un transfer la Real Madrid în vara acestui an, Kylian Mbappe s-a enervat după înfrângerea din finala Cupei Mondiale 2022 și ar putea ajunge la FC Barcelona.

Kylian MbappeFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

FC Barcelona vrea să îl transfere pe Kylian Mbappe

Potrivit cotidianului catalan Mundo Deportivo, gruparea „blaugrana” vrea să profite de faptul că Mbappe doreşte să plece de pe Parc des Princes pentru că „nu poate suporta” iminenta prelungire a contractul lui Lionel Messi cu PSG, după eşecul suferit de Franţa în faţa Argentinei, în finala Cupei Mondiale 2022.

Starul naţionalei franceze este nemulţumit de faptul că a fost ţinta ironiilor fotbaliştilor argentinieni, în special ale portarului Emiliano Marinez, după finala Mondialului din Qatar, la vestiare şi în timpul paradei de pe străzile din Buenos Aires, chiar sub privirile lui Messi.

În vârstă de 24 de ani, Mbappe a fost foarte aproape să semneze cu Real Madrid în vara acestui an, dar s-a răzgândit, în urma insistenţelor preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, semnând un nou contract pe doi ani cu PSG, care include se pare şi o clauză în baza căreia atacantul poate pleca la un alt club „din motive întemeiate”. Potrivit sursei citate, supărarea francezului față de Messi ar reprezenta „scuza perfectă”.

Eventuala plecare a lui Mbappe la FC Barcelona ar fi facilitată şi de faptul că preşedintele clubului catalan, Joan Laporta, a reuşit să anuleze „pactul secret” cu omologul său de la Real Madrid, Florentino Perez, în baza căruia Barca ar fi acceptat să nu perturbe transferul lui Mbappe la clubul madrilen, scrie Agerpres.

Francezul a renunţat între timp la dorinţa sa de a juca sub culorile lui Real Madrid în urma atacurilor venite din partea fanilor acestei grupări, după eşecul transferului său pe Santiago Bernabeu. În plus, Mbappe nu doreşte să împartă vestiarul cu compatriotul său Karim Benzema, care şi-a anunţat recent retragerea din selecţionata Franţei.

În cazul în care se va transfera la FC Barcelona, Mbappe va trebui să „lupte” pentru titlul de star al echipei cu Robert Lewandowski. Francezul s-ar afla în avantaj pe termen lung, având în vedere faptul că polonezul are 34 de ani.