Anul 2022 a adus mai multe retrageri importante din fotbal, printre cei care au spus adio sportului rege numindu-se Gerard Pique, Gonzalo Higuain sau Carlos Tevez.

Gerard PiqueFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Pique, Ribery, Higuain, Tevez și Diego au spus adio fotbalului

Transfermarkt a întocmit un prim 11 al celor mai importante nume care s-au retras din fotbal în acest an.

Ben Foster

În poartă îl avem pe Ben Foster, cel care la 39 de ani a ales să se retragă. A jucat de-a lungul carierei la echipe precum Stoke, Bristol, Manchester United (2005-2010), Watford sau Birmingham.

Holger Badstuber

S-a retras din fotbal la 33 de ani. A evoluat la Bayern Munchen în perioada 2009-2017. De asemenea, a îmbrăcat și tricoul naționalei Germaniei între 2010 și 2015.

Gerard Pique

A ales să spună adio fotbalului în timpul sezonului. În vârstă de 35 de ani, Pique a câștigat tot ce se putea alături de FC Barcelona, plus titlul european și cel mondial cu naționala Spaniei.

Laurent Koscielny

A spus adio fotbalului la vârsta de 37 de ani. A jucat în carieră, printre altele, pentru Lorient, Arsenal (2010-2019) și Bordeaux. A bifat de asemenea 51 de partide pentru naționala Franței.

Jack Wilshere

A ales să se retragă la doar 30 de ani. După perioada de la Arsenal (2008-2018) nu s-a mai regăsit, iar despărțirea de fotbal a venit cumva natural. A îmbrăcat de 34 de ori și tricoul naționalei Angliei.

Ramires

Ajuns la 35 de ani, fotbalistul brazilian a avut anii de glorie în tricoul celor de la Chelsea (2010-2016). A mai trecut pe la Jiangsu și Palmeiras.

Franck Ribery

A spus adio vieții de jucător profesionist la vârsta de 39 de ani. Măcinat de accidentări, francezul a ales să se retragă. A impresionat în tricoul lui Bayern Munchen (2007-2019), iar retragerea a venit după o perioadă în Italia (la Fiorentina și Salernitana).

Diego

A agățat ghetele-n cui la 37 de ani. Mijlocașul brazilian este cunoscut microbiștilor în special după experiențele de la Porto, Werder Bremen, Juventus și Atletico Madrid. A adunat și 34 de prezențe în tricoul Selecao.

Arda Turan

Ajuns la 35 de ani, mijlocașul turc a ales să se retragă din fotbal. A trecut pe la Galatasaray, Atletico Madrid, dar și Barcelona. A adunat 100 de selecții în tricoul Turciei (17 goluri).

Gonzalo Higuain

S-a retras din fotbal la vârsta de 35 de ani. A jucat în carieră la nume importante precum River Plate, Real Madrid, Napoli, Juventus, AC Milan și Chelsea. A bifat de asemenea și 75 de prezențe în naționala Argentinei.

Carlos Tevez

Cu probleme medicale, Carlos Tevez a decis să pună capăt carierei de fotbalist profesionist la 38 de ani. A trecut în CV multe echipe mari ale lumii: Boca Juniors, Corinthians, Manchester United, Manchester City și Juventus.