Experții văd în Jannik Sinner un posibil lider al clasamentului ATP, dar elevul lui Darren Cahill nu a mai impresionat în 2022 și L'Equipe l-a catalogat pe italian drept „cea mai mare dezamăgire a anului”.

Jannik SinnerFoto: Corey Sipkin / AFP / Profimedia

Jannik Sinner, dezamăgirea sezonului 2022

Sinner, care a început înainte de Wimbledon 2022 o colaborare cu fostul antrenor al Simonei Halep, a câștigat în acest an doar turneul „ATP 250” de la Umag (Croația).

„Jannik Sinner este fantastic. Dar a început anul în Top 10 și este considerat tânărul care ar putea câștiga totul. Atât de precoce, atât de puternic fizic și mental. În schimb, anul a trecut și a adus despărțirea de (Riccardo) Piatti și schimbarea antrenorului, iar totul este relativ stagnant în comparație cu ambițiile sale.

Pare cu siguranță un pas fiziologic pentru a se adapta la noile nevoi, fără a uita că Sinner nu a fost scutit de unele probleme fizice. Dar, după cele patru titluri din 2021, Sinner a mai câștigat un singur turneu: la Umag.

Uneori a eșuat în momente cheie în meciuri importante. Jocul său a „păcătuit” prin lipsa de varietate sau de îndrăzneală. A ajuns de trei ori în sferturile turneelor de Grand Slam, dar nu a reușit niciodată să treacă mai departe.

Lipsit de energie în fața lui Stefanos Tsitsipas la Melbourne (Australian Open), fără soluții în fața lui Novak Djokovic la Wimbledon, în ciuda faptului că a condus cu două seturi, și în cele din urmă copleșit de Carlos Alcaraz la US Open într-un meci monumental” - L'Equipe.

Jannik Sinner are în palmares titlurile de la Sofia (2020, 2021), Melbourne, Washington, Anvers (2021) și Umag (2022).

În circuitul WTA, L'Equipe a desemnat-o pe Emma Răducanu drept cea mai dezamăgitoare jucătoare. Campioană la US Open 2021, sportiva britanică cu origini românești a schimbat mai mulți antrenori și a ajuns pe locul 80 în clasamentul mondial.

Rennae Stubbs, câștigătoare a șase titluri de Grand Slam (patru la dublu și două la dublu mixt), a criticat ziarul pentru topul realizat: „Idei ca acestea sunt dezamăgitoare. De ce ar publica un astfel de clasament?”.