Daniel Boloca a fost convocat de selecționerul italian Roberto Mancini în mini-turneul de pregătire de la Coverciano și nu are de gând să mai evolueze pentru naționala României.

Daniel Boloca (galben)Foto: AllShotLive / ddp USA / Profimedia

Daniel Boloca își așteaptă șansa la naționala Italiei

La ultima acțiune a naționalei României, Edi Iordănescu l-a chemat pe Boloca, pe care l-a folosit doar șase minute, în finalul partidei cu Slovenia. Întrucât acesta are dublă cetățenie și nu a debutat într-un meci oficial, rămâne eligibil și pentru Italia.

„A venit dezamăgit de la ultima acțiune alături de naționala României, din noiembrie. A fost folosit doar pe final, în primul joc, iar apoi, cu Moldova, a fost uitat pe bancă. I-am spus și eu că decât așa, mai bine lipsă! Era și el decis să nu mai vină să joace pentru România.

Ar fi vrut să joace și el măcar o jumătate de oră, ca să arate ce poate. Zicea că mai bine nu-l băga deloc. Chiar dacă nu-l chema Mancini acum, la acest trial, tot nu mai venea să joace pentru România! Așa că așteaptă să fie convocat de Italia”, a declarat tatăl fotbalistului, Ioan Boloca, pentru Gazeta Sporturilor.

Reacția selecționerului Edi Iordănescu

Deși președintele FRF Răzvan Burleanu asigura că nu se poate vorbi de un refuz al lui Boloca, selecționerul Edi Iordănescu consideră că jucătorii trebuie să își dorească din tot sufletul să evolueze pentru România.

„Trebuie să ne hotărâm ce vrem. Vrem să ne schimbăm atitudinea sau vrem să ne jucăm de-a echipa națională și să ratăm calificări. E foarte important acest moment pentru a întări niște principii clare și de nenegociat.

Îl urmăresc pe Daniel Boloca din luna februarie. I-am văzut aproape toate meciurile. Când am putut să îl aducem, l-am adus, a fost ultima acțiune din Liga Națiunilor. El s-a arătat convins, entuziasmat, la fel și familia lui.

De la asta până la ce s-a întâmplat, pentru mine e un mare semn de întrebare. Vorbim despre câte minute a jucat. La echipa națională trebuie să vii necondiționat, nu vorbim de minute. A venit această convocare de la naționala Italiei pentru un trial, iar prioritățile lui s-au schimbat.

Să dea Dumnezeu să îmbrace tricoul Italiei, dar dacă nu mizăm pe jucătorii care vin cu toată încredere, dacă nu se regăsesc în ceea ce înseamnă această responsabilitate... Nu pot merge să aleg eu pentru un jucător. A venit această șansă, îi urăm baftă dacă el a ales asta”, a declarat Edi Iordănescu, pentru Digisport.