​Foresta Fălticeni reușea în anul 2000 una dintre cele mai spectaculoase răsturnări de scor din istoria fotbalului: condusă cu 4-0 de Dinamo în minutul 70, formația suceveană a câștigat cu 5-4. 22 de ani mai târziu, incredibilul scenariu s-a repetat miercuri într-un meci din Serie D (liga a patra din Italia).

Minge de fotbalFoto: Chagnard Guillaume/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Derthona, victorie cu 5-4 după ce Fossano a condus cu 4-0

Pe Stadio „Fausto Coppi” din Tortona (provincia Alessandria), oaspeții de la Fossano au început perfect meciul cu Derthona (Serie D - Grupa A, etapa a 19-a) și conduceau cu 4-0 după o oră de joc (Alvitrez '25, '36 penalty, Viglietta '45+1 și Cannistra '60).

Ultima clasată nu a reușit să reziste, iar gazdele au revenit spectaculos și s-au impus grație golurilor marcate de Ciko ('62, '66 penalty), D'Arrigo ('76), Villa ('79) și Romairone ('88).

„Nu cred că există vreun precedent pentru o revenire similară în istorie” - Roberto Canepa, directorul sportiv al clubului Derthiba,

Canepa nu are dreptate: pe lângă meciul câștigat de Foresta în „Ștefan cel Mare” (11 noiembrie 2000), Olympique Marseille a reușit o victorie similară în fața celor de la Montpellier (22 august 1998).

Rezumatul partidei dintre Derthona și Fossano

Sursă video: RadioPNR Sport