Președintele Federației Române de Fotbal a vorbit la final de an despre obiectivele pe termen mediu, care includ calificarea naționalei României la Euro 2024 și la Cupa Mondială din 2026.

Razvan BurleanuFoto: Cronos / Alamy / Alamy / Profimedia

FRF vrea calificarea României la următorul Campionat Mondial

După ultima ședință a Comitetului Executiv din acest an, Burleanu a trasat obiectivele pentru 2023.

„Cu siguranţă dacă ne-am fi calificat la Campionatul Mondial am fi avut o misiune foarte dificilă. A fost o experienţă unică pentru fiecare participant. În primul rând ai un sentiment de tristeţe că nu eşti acolo. Pe de altă parte, ai un sentiment de ambiţie, de determinare, care să te oblige să poţi să fii prezent acolo. Cu siguranţă, acesta este obiectivul cu care plecăm la drum în 2023, şi anume de a merge la Mondial, de a reveni în America.

Totodată, suntem conştienţi că un obiectiv intermediar, care să ne determine să realizăm acest vis să fim prezenţi în America în 2026, nu doar în Statele Unite, ci şi în Mexic şi Canada, este prezenţa la Campionatul European din 2024, din Germania. Acesta este obiectivul intermediar cu care trebuie să lucrăm”, a declarat Burleanu, conform Agerpres.

Un an mai bun pentru fotbalul românesc

Președintele FRF a scos în evidență aspectele pozitive, în ciuda insuccesului din Liga Națiunilor și promite că va face tot ce poate pentru ca 2023 să fie un an mai bun pentru fotbalul românesc.

„În ciuda acestui insucces din Liga Naţiunilor, în urmă vedem jucători tineri, care dau speranţă pentru viitor, s-a creat o anumită coeziune la nivelul echipei... Dacă la final de 2023 vom reuşi să ne calificăm la un turneu final pe fondul acestor rezultate pe care le-am obţinut în 2022, vom fi foarte fericiţi.

Ne dorim ca în 2023 să avem un an mai bun pentru fotbalul românesc, atât pentru echipele de club cât şi pentru echipele naţionale, iar noi, ca federaţie, vom face tot ceea ce ne stă în puteri să muncim zi de zi pentru a ne îndeplini acest deziderat”, a transmis Răzvan Burleanu, citat de News.ro.

România l-ar putea pierde pe Daniel Boloca, dorit de Italieni

Despre fotbalistul român Daniel Boloca, chemat de selecționerul italian Roberto Mancini la un mini-turneu de pregătire, președintele FRF susține că nu se poate vorbi despre un refuz al acestuia de a evolua pentru România, pentru care încă este eligibil, iar decizia finală îi aparține lui Edi Iordănescu.