​Omul de afaceri american John Textor a cumpărat luni clubul francez Olympique Lyon, au anunțat OL Groupe (holdingul care deţine gruparea) şi Eagle Football (compania care a făcut achiziţia), citate de Le Figaro.

John Textor a cumparat Olympique LyonFoto: OLIVIER CHASSIGNOLE / AFP / Profimedia

John Textor a cumpărat Olympique Lyon / Jean-Michel Aulas rămâne președinte

Eagle Football deţine acum 77,49% din capitalul OL Groupe. Toată tranzacția a fost evaluată la aproximativ 884 de milioane de euro.

„Astăzi e un nou început pentru Olympique Lyon. După patru luni de negocieri constructive, suntem mândri să ajungem la acest acord excepțional. Sunt necesare investiții importante pentru a aduce la viață acest proiect ambițios.

Îi mulțumesc lui Jean-Michel Aulas, care va rămâne alături de club. Am descoperit la Lyon un oraș magnific și niște suporteri superbi, care vor ca echipa lor să performeze la cel mai înalt nivel. Suporterii și istoria acestui club reprezintă rădăcini puternice și cred că vom avea un viitor strălucit" - John Textor.

Miliardarul american este deja prezent în capitalul clubului londonez Crystal Palace şi este acţionar majoritar al echipelor Botafogo (Brazilia) şi RWD Molenbeek (Belgia).

Olympique Lyon, puternic afectată de Covid-19

Succesul operaţiunii este vital pentru club, care se luptă să-şi revină din perioada Covid-19 şi are o datorie în consecinţă (331 milioane euro), pe lângă pierderi semnificative (-55 milioane euro pentru exerciţiul financiar 2021/2022).

Refinanţarea datoriei, rambursarea parţială a acesteia (50 de milioane de euro) precum şi majorarea de capital de 86 de milioane de euro planificată de Eagle Football trebuie să asigure cel puţin pe termen scurt sănătatea financiară a clubului, scrie News.ro.

În prezent, Olympique Lyon se află pe locul 8 în Ligue 1, cu doar 6 victorii în 15 meciuri. Pentru gruparea pregătită de Laurent Blanc urmează partida cu Brest (28 decembrie, în deplasare).