Fostul atacant al lui Chelsea și al naționalei Italiei, Gianluca Vialli, a anunțat că va părăsi imediat funcția pe care o deține în staff-ul lui Roberto Mancini, pentru a se concentra pe cea de-a doua sa luptă cu cancerul.

Gianluca VialliFoto: Maurizio Borsari / AFLO / Profimedia

Gianluca Vialli, o nouă luptă cu cancerul

Vialli a fost diagnosticat cu cancer la pancreas în anul 2017, iar anul următor a dezvăluit că a câștigat lupta. Din păcate, în 2021 a fost diagnosticat cu aceeași boală, iar temporar va renunța la orice altă activitate.

„La sfârșitul unor negocieri lungi și dificile cu minunata mea echipă de medici oncologi, am decis să suspend, sper temporar, angajamentele profesionale prezente și viitoare.

Scopul este să îmi folosesc toate energiile fizice și psihice pentru a-mi ajuta corpul să depășească această fază a bolii, astfel încât să pot împărtăși cu voi toți noi aventuri, cât mai curând posibil”, a anunțat Vialli, conform Daily Mail.

Federația Italiană de Fotbal și-a arătat susținerea față de Gianluca Vialli, într-o declarație a președintelui Gabriele Gravina.

„Gianluca este un element esențial al naționalei Italiei și va fi și în viitor. Sunt convins că se va întoarce curând. Se poate baza pe fiecare dintre noi, pentru că suntem o echipă, în teren și în afara lui”, a susținut Gravina.

Gianluca Vialli, 58 de ani, a evoluat pentru Cremonese, Sampdoria, Juventus și Chelsea Londra, unde a devenit un adevărat idol. După retragere, a pregătit timp de doi ani formația de pe Stamford Bridge.