Fotbalistul iranian Amir Nasr-Azdani a fost condamnat la moarte, după ce a sprijinit protestele pentru drepturile femeilor din țara sa, a confirmat FIFPRO, care a cerut autorităților de la Teheran să anuleze pedeapsa.

Proteste masive în IranFoto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Fotbalistul Amir Nasr-Azdani, condamnat la moarte în Iran

„Federația Internațională a Asociațiilor Fotbaliștilor Profesioniști (FIFPRO) este șocată de informațiile conform cărora fotbalistul profesionist Amir Nasr-Azdani urmează să fie executat în Iran, după ce a protestat pentru drepturile și libertățile fundamentale ale femilor din țara sa. Suntem solidari cu Amir și solicităm anularea imediată a pedepsei”, a anunțat sindicatul, conform Marca.

Fostul jucător de la Rah-Ahan, Tractor și Gol-e Rayhan, în vârstă de 26 de ani, a fost acuzat de regimul iranian de un delict numit „moharebeh”.

Acesta presupune executarea prin spânzurare, pedeapsă deja suferită de tânărul Mohsen Shekari și de luptătorul Majid Reza Rahnavard, spânzurați în public în orașul Mashad.

Un singur internațional iranian dintre cei care au participat la Cupa Mondială din Qatar a reacționat la pedeapsa primită de Amir Nasr-Azdani. Portarul Alireza Beiranvand a cerut pe rețelele de socializare revocarea execuției.