După retrogradarea în liga a doua din sezonul trecut, Dinamo București primește o nouă lovitură și riscă falimentul.

Jucator de la Dinamo BucurestiFoto: Inquam Photos / Stefan Constantin

La Tribunalul București, marți a avut loc un nou termen privind planul de reorganizare modificat, propus de administratorul judiciar al SC Dinamo 1948 SA, iar clubul a primit o veste proastă.

Planul de reorganizare al clubului Dinamo nu a fost aprobat de către Tribunalul București

Dorin Șerdean, Nicolae Badea și Cornel Țălnar au făcut o contestație prin care au precizat că nu sunt de acord APCH/DDB să devină acționar majoritar la clubul Dinamo, dar aceasta a fost respinsă de către judecător.

Deși s-a stabilit un plan inițial de reorganizare, clubul din Ștefan cel Mare a propus o altă variantă, care a fost respinsă de judecătorul sindic.

Decizia Tribunalului București

„Respinge cererea creditorilor Cornel Ţălnar, Şerdean Pavel Dorin și Asociația Club Sportiv Fotbal Club Dinamo București privind desemnarea unui specialist care să-şi exprime o opinie cu privire la posibilitatea de realizare a planului in condiţiile art. 139 alin. 1 din Legea nr. 85/2014, ca neîntemeiată.

Respinge, ca inadmisibile, obiecţiunile formulate de creditorii Cornel Ţălnar, Şerdean Pavel Dorin și Asociația Club Sportiv Fotbal Club Dinamo București.

În temeiul art. 139 alin. 5 din Legea nr.85/2014, respinge cererea privind confirmarea Planului de reorganizare modificat al debitoarei DINAMO 1948 SA propus de administratorul judiciar RTZ& PARTNERS SPRL - Filiala Bucureşti.

Stabileşte termen pentru continuarea procedurii la 06.02.2023. Cu apel, în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii prin publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, ce va fi depus la Tribunalul Bucureşti Secţia a VII-a Civilă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi 13.12.2022”

Conform GSP, judecătorii au la dispoziție 30 de zile pentru a transmite motivația, urmând ca Dinamo să decidă dacă va face apel sau nu și care vor fi următorii pași în această direcție.

Dacă se va menține decizia, administratorul judiciar al lui Dinamo, firma RTZ, trebuie să redacteze și să propună un nou plan de reorganizare.

Dacă Dinamo nu va respecta, conform deciziei de marți, planul de reorganizare inițial, pe care clubul a și anunțat că nu îl poate urma, atunci va intra în faliment.

Noul plan al clubului SC Dinamo 1948 S.A urma să fie prelungit cu un an și implementat până la 21 noiembrie 2025 și prognozează încasări totale de 63.801.012 lei, circa 13 milioane de euro.