După despărțirea de Cristiano Ronaldo, proprietarii americani ai clubului englez de fotbal Manchester United au anunțat că sunt dispuși să vândă gruparea de pe Old Trafford, care nu reușește să își recapete gloria de altădată.

Manchester UnitedFoto: Jakub Porzycki/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Clubul Manchester United ar putea fi preluat de Amazon

Deși s-a vorbit ca potențiali cumpărători despre miliardarul spaniol Amancio Ortega, despre David Beckham sau compania Apple, presa din Marea Britanie anunță acum un nou posibil investitor de răsunet.

Amazon a devenit cea mai recentă companie interesată de cumpărarea lui Manchester United, dar prețul cerut de proprietari – aproximativ 7 miliarde de lire sterline – este considerat nerealist de către evaluatori, scrie Daily Mail.

Gigantul online s-a asociat deja cu fotbalul englez, deținând drepturi de difuzare pentru Premier League, iar în viitor urmând să transmită și partide din Liga Campionilor.

Contactați de jurnaliști, reprezentanții Amazon au refuzat să comenteze zvonurile și speculațiile.

Familia Glazer deține Manchester United de 17 ani, după ce în anul 2005 a plătit aproximativ 790 de milioane de lire sterline pentru a deveni acționar majoritar.

În această perioadă, clubul a fost departe de gloria de altădată, iar vestea unei viitoare vânzări a fost primită cu entuziasm în rândul fanilor.