Campioana Franței la fotbal, Paris Saint Germain, caută stadion pe care să evolueze din sezonul următor, după un conflict izbucnit între primăria din Paris și conducerea clubului.

Nasser Al-KhelaifiFoto: STEPHANE DE SAKUTIN / AFP / Profimedia

Paris Saint Germain evoluează în prezent pe arena Parc des Princes, ce se află în proprietatea primăriei din Paris.

Cum nu există înțelegere din partea primăriei, oficialii clubului parizian iau în calcul inclusiv construirea unei noi arene, dar soluția cea mai bună ar fi mutarea pe un alt stadion.

PSG vrea să joace pe Stade de France - Ce sumă cer autoritățile

Campioana Franței își dorește un stadion mai mare și mai încăpător pentru suporteri, iar varianta Parc des Princes nu mai este una eligibilă, mai ales în urma presiunilor puse de primăria din Paris.

Șeicii au luat în calcul mutarea pe Stade de France, stadionul unde evoluează echipa națională de fotbal a Franței și unde se dispută meciuri de rugby. Arena are peste 80 mii locuri și este aproape spre dublul capacității stadionului Parc des Princes.

Parizienii se lovesc însă de problema banilor, asta pentru că în schimbul Stade de France, autoritățile solicită suma de 600 milioane de euro, considerată prea mare.

„Prima noastră variantă este să rămânem, dar cred că Consiliul Local al Primăriei din Paris nu dorește acest lucru. Fac presiuni ca noi să plecăm. Ne certăm cu ei de cinci ani. De fiecare dată sunt aceleași false promisiuni: azi, mâine, la aceste alegeri, la următoarele...

Ne-am săturat de asta. Avem nevoie de un acord echitabil. Iubesc Parc des Princes, este istoria noastră și o respect mai mult decât orice, iar rămânerea a fost mereu prima noastră opțiune.

Dar nu cred că ne vor acolo. Din buzunarul nostru s-au investit vreo 80 de milioane de euro în stadion, dar nu este stadionul nostru. Cine ar face așa ceva? Ne dorim un stadion ca și restul cluburilor. Trebuie să creștem veniturile, să avem un stadion mai bun pentru fanii noștri, să vină cât mai mulți.

Primăria crede că glumim, dar nu facem asta și luăm în serios alte opțiuni. Studiem alte alternative pentru că încep să cred că nu suntem bineveniți pe Parc des Princes. Ei se joacă cu noi, iar noi am obosit.” - a spus Nasser Al Khelaifi, conform MARCA.