Arsenal caută soluții după accidentarea suferită de Gabriel Jesus la naționala Braziliei și este gata să aloce o sumă record pentru achiziția unui nou atacant.

Joao FelixFoto: pressinphoto / ddp USA / Profimedia

Cei de la Football London scriu că Arsenal ar fi interesată de serviciile internaționalului portughez Joao Felix, care nu este în relații deloc bune cu antrenorul celor de la Atletico Madrid, Diego Simeone.

Joao Felix, dorit pe Emirates

În vârstă de 23 ani, Joao Felix este cel mai scump transfer din istoria celor de la Atletico Madrid. Spaniolii au plătit în vara anului 2019 nu mai puțin de 127.2 milioane de euro pentru acesta, iar de atunci Joao Felix a strâns 129 apariții pentru Atleti, a marcat 33 goluri și a oferit 18 pase decisive.

Directorul sportiv al celor de la Atletico Madrid, Miguel Angel Gil Marin, a precizat că portughezul nu este suficient de motivat, iar relația cu Simeone este una complicată.

„Joao este cel mai mare pariu pe care l-a făcut clubul. Cred că are cel mai înalt nivel din lume, dar, din motive în care nu intru, relaţia dintre antrenor şi el nu este bună şi nici motivaţia sa nu este pe măsură.

Cel mai potrivit lucru este să analizăm dacă sunt opţiuni de despărţire. Cel mai rezonabil lucru este să ne gândim că va pleca, deşi mi-ar plăcea să rămână, însă aceasta nu este şi ideea jucătorului.”

Manchester United a fost prima echipă care a înaintat o ofertă către clubul de pe Wanda Metropolitano, chiar în vara acestui an, dar spaniolii au refuzat categoric.

Bayern Munchen și-a manifestat de asemenea interesul pentru a obține semnătura fotbalistului portughez, dar se pare că cea mai apropiată variantă rămâne Arsenal.

Antrenorul celor de la Arsenal, Mikel Arteta, îl urmărește deja de câțiva ani pe starul lusitan, iar o mutare a acestuia pe Emirates ar fi benefică de ambele părți.

Rămâne de văzut dacă cele două părți se vor înțelege asupra sumei de transfer, ținând cont de faptul că Arsenal își dorește să rezolve problema atacantului din această iarnă.