Câștigător de cinci ori al Balonului de Aur, Cristiano Ronaldo are o popularitate copleșitoare. Fenomentul CR7 este o realitate cunoscută de întreaga lume, care a ajuns să genereze anual o sumă fabuloasă.

Cristiano RonaldoFoto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

CR7 produce 200 de milioane de euro anual

Ajuns la 37 de ani, portughezul încă adună milioane de urmăritori în social media, apare pe coperțile revistelor, participă la campanii publicitare care variază de la îmbrăcăminte, la clinici medicale, săli de sport sau parfumuri, scrie Marca.

Potrivit specialistului în marketing Jean-Philippe Danglade, Cristiano Ronaldo este un adevărat produs, un serviciu, o companie. Are inclusiv un muzeu dedicat, iar aeroportul din Madeira îi poartă numele.

Ronaldo generează anual aproximativ 200 de milioane de euro din salariu, drepturi de imagine, sponsorizări și asocieri în diferite afaceri.

Sub brandul „CR7” se află hoteluri, săli de sport, parfumuri sau lenjerie intimă pentru bărbați. Totodată, fostul jucător al lui Manchester United este imaginea mai multor companii importante, de la îmbrăcăminte sport la case de pariuri.