Nici nu s-a încheiat CM 2022 din Qatar și deja au apărut voci care critică ediția următoare a Cupei Mondiale, care se va desfășura în 2026 în Canada, Mexic și SUA. Cu un format schimbat și un număr mai mare de echipe, totul este învăluit de confuzie.

Gianni InfantinoFoto: Grigory Sysoev / Sputnik / Profimedia

FIFA ar putea schimba din nou formatul CM 2026

Deși inițial anunțase creșterea numărului de echipe de la 32 la 48 și împărțirea în 16 serii a câte trei selecționate, formatul s-ar putea modifica din nou, scrie Marca.

Forul condus de Gianni Infantino intenționează să împartă echipele în 12 grupe a câte 4. Primele două din fiecare grupă și cele mai bine clasate 8 echipe de pe locurile trei ar urma să meargă în 16-imi, unde vor participa 32 de formații.

Astfel, de la cele 64 de meciuri ale CM 2022 din Qatar se va ajunge la 104 meciuri disputate la Cupa Mondială din 2026, dacă aceste schimbări se vor implementa. O decizie se va lua după terminarea turneului final din Qatar.

FIFA, de comun acord cu Federațiile, a luat decizia de a lărgi formatul Campionatului Mondial, pentru ca fotbalul să ajungă în toate colțurile lumii, conform declarațiilor lui Infantino.