Anunțul presei braziliene conform căruia Pele nu mai răspunde chimioterapiei și primește „îngrijiri paliative” a îngrijorat întreaga lume a fotbalului, iar legendarul fotbalist le-a transmis un mesaj fanilor prin intermediul rețelelor de socializare.

PeleFoto: ndependent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Pele, „puternic şi plin de speranţă”

Brazilianul în vârstă de 82 de ani a afirmat că se simte „puternic şi plin de speranţă”, iar starea acestuia ar fi „stabilă” (conform unui raport medical publicat pe Instagram).

„Prieteni, vreau ca toată lumea să rămână calmă și pozitivă. Sunt puternic, iar cu multă speranță îmi urmez tratamentul ca de obicei. Vreau să mulțumesc întregului staff de la spital pentru îngrijirea de care am avut parte.

Am multă încredere în Dumnezeu și fiecare mesaj pe care îl primesc de la voi îmi dă energie. Și mă uit și la Brazilia la Cupa Mondială! Mulțumesc mult pentru tot” - Pele, pe Instagram.

Într-un comunicat emis sâmbătă seara, spitalul Albert Einstein din Sao Paulo precizează că Pele „a avut un răspuns bun la tratamentul pentru îngrijirea infecţiilor respiratorii” și este supus unei „reevaluări a tratamentului cu chimioterapie”.

Considerat de mulţi cel mai bun fotbalist din toate timpurile, Pele s-a operat anul trecut de o tumoare la colon, care i-a fost detectată cu ocazia unor examene medicale de rutină.