Ultima etapă a Grupei E de la Campionatul Mondial din Qatar a produs o surpriză uriașă. Japonia a învins Spania cu 2-1, rezultat care i-a calificat pe niponi în optimile de finală și a trimis-o pe Germania acasă.

Echipa GermanieiFoto: Andre Ricardo/Ag Enquadrar/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Reușita de 2-1 a fost una controversată: golul a fost validat după consultarea VAR-ului, însă unele cadre arată că mingea a ieșit cu toată circumferința, înainte de centrarea lui Mitoma. Nemții au trecut de Costa Rica, scor 4-2, însă victoria nu le-a fost suficientă pentru calificare.

"Fotbalul german este la pământ. Am învins Costa Rica cu 4-2, dar, cu toate astea, suntem eliminați, pentru că Japonia trecut de Spania cu 2-1. Bilanțul nostru este unul amar: un eșec rușinos cu Japonia (1-2), un egal convingător cu Spania (1-1) și o victorie de răsunet cu naționala din Costa Rica (4-2).

O rușine totală! Suntem OUT! După Rusia 2018 (n.r. când Germania a fost eliminată tot din grupe), credeam că nu poate fi mai rău. Azi am aflat, însă, că se poate și mai rău. Lumea fotbalului obișnuia să tremure în fața noastră. Acum, Germania este un pitic al fotbalului”, a scris celebrul cotidian Bild.

Citește articolul complet pe DigiSport