În prezent jucătorul celor de la Huesca, Andrei Rațiu este un câștig pentru echipa națională de fotbal a României în ultimii ani, iar asta o demonstrează evoluțiile sale.

Andrei Ratiu la echipa naționala de fotbal a RomanieiFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cotat la un milion de euro conform Transfermarkt, fotbalistul în vârstă de 24 ani a debutat sub tricolor în septembrie 2021 și a strâns până în prezent 10 selecții plus un gol la echipa națională.

Anul 2022 a fost unul destul de bun pentru fundașul dreapta, care a prins și un top al celor mai rapizi jucători din acest an.

Andrei Rațiu, locul 19 în topul celor mai rapizi fotbaliști din 2022

Andrei Rațiu este un fotbalist lansat de academia lui Villarreal, iar în cariera sa a mai jucat în Olanda pentru ADO den Haag. La prima echipă a celor de la Villarreal a jucat un singur meci, în Europa League.

De când a ajuns la Huesca, fundașul român a început să atragă atenția echipei naționale, iar debutul său a venit într-un meci contra Islandei, câștigat de tricolori cu scorul de 2-0.

Evoluțiile de la Huesca sunt la înălțime, iar românul este un fotbalist de bază în echipa de start a ibericilor.

Într-o anchetă a celor de la AS.com, „racheta”, așa cum a fost poreclit Rațiu, a atins viteza de 35.8 km/h în acest an și se clasează pe locul 19 într-un top condus de Antonio Rudiger (36.7 km/h).

Performanța este cu atât mai interesantă cu cât Rațiu a depășit fotbaliști precum Vinicius Junior sau Inaki Williams, care au înregistrat 35.1 km/h.

„M-au felicitat coechipierii, cei din club, și mă bucur că avansez, că fac lucrurile din ce în ce mai bine. Mereu am avut viteză, de când eram copil. Viteza e în mine.

Cred că munca doar completează, ea perfecționează detaliile. Dar viteza, cel puțin la mine, ține de calitățile native. Lucrez și în sală, poate am crescut puțin nivelul și prin asta. Dar stilul de alergare și viteza în sine sunt din naștere.” - a spus Rațiu conform Playsport.ro.