​Întregul consiliu de administrație al clubului Juventus Torino (în frunte cu președintele Andrea Agnelli) a hotărât să demisioneze, oficialii „Bătrânei Doamne” fiind anchetați pentru falsuri contabile și manipularea pieței, informează Gazzetta dello Sport.

Andrea AgnelliFoto: SOPA Images / Sipa Press / Profimedia

Potrivit sursei citate, lui Agnelli i se alătură adjunctul Pavel Nedved, directorul general Maurizio Arrivabene, dar și membrii consiliului Laurence Debroux, Massimo Della Ragione, Katryn Fink, Daniela Marilungo, Francesco Roncaglio, Giorgio Tacchia și Suzanne Keywood.

Decizia a fost luată la propunerea președintelui Agnelli și vine ca urmare a implicării clubului în ancheta Prisma, deschisă de Procuratura din Torino.

Sezonul 2021/22 a fost unul dezastruos pentru „Bătrâna Doamnă”, care a înregistrat pierderi în valoare de 254,3 milioane de euro.

Gruparea torineză ar fi prezentat în mod eronat pierderile financiare în perioada 2018-20, autoritățile investigând suma atribuită vânzărilor de jucători, dar și anumite „manevre salariale”.

Pe 25 octombrie, clubul a emis un comunicat în care a negat orice abatere: „Juventus rămâne convinsă că a acționat în conformitate cu legile care reglementează întocmirea rapoartelor financiare, în conformitate cu principiile contabile și în conformitate cu practicile internaționale din industria fotbalului”.

Într-un comunicat publicat luni pe site-ul oficial al clubului se arată că board-ul a primit „noi opinii juridice și contabile” de la experți independenți însărcinați cu evaluarea „problemelor critice”.

Andea Agnelli era președintele clubului din mai 2010, iar Juventus a câștigat în această perioadă 9 titluri de campioană a Italiei, 4 Cupe și 5 SuperCupe (a ajuns și de două ori în finala Champions League).