Înainte de Campionatul Mondial, Doha era un oraș acuzat că încalcă drepturile femeilor și inclusiv turistele erau obligate să nu aibă umerii la vedere sau să nu afișeze o îmbrăcăminte așa-zis indecentă.

Imagine imposibilă la DohaFoto: GSP

Organizarea turneului final a schimbat însă regulile: azi, pe străzile din capitala Qatarului femeie arabe, care poartă în general niqab și li se văd doar ochii, se plimbă printre fane sau ziariste în fuste scurte, cu umerii goi sau cu buricul la vedere.

Una dintre principalele acuzații la adresa Qatarului, înainte de startul Mondialului, era faptul că nu respectă drepturile omului și în special pe cele ale femeii. De exemplu, conform legilor din această țară, sexul în afara căsătoriei se pedepsește cu până la 7 ani de închisoare.

Tocmai de aceea, anumite țări, în sfaturile lor pentru turistele care urmau să ajungă la Doha pentru meciurile turneului final, le-au recomandat, în cazul în care știu că sunt însărcinate, să aibă asupra lor un certificat de căsătorie, pentru a nu risca absolut nimic.

Citește mai mult pe gsp.ro