Alin Dobrosavlevici este unul dintre fundașii de bază de la FC Argeș, iar în acest sezon a bifat 11 prezențe în tricoul trupei din Trivale. Într-un interviu acordat HotNews.ro, apărătorul de 28 de ani a dezvăluit care sunt fundașii care îl inspiră și atacanții care pun cele mai mari probleme apărărilor.

Alin DobrosavleviciFoto: Agerpres

„Urmăresc destule meciuri și sunt foarte mulți jucători de la care pot învăța. Mie personal îmi place cel mai mult Sergio Ramos. Lisandro Martinez îmi place de asemenea pentru că este un fundaș central atipic cu o statura de fundaș lateral dar joaca foarte bine în Anglia, Thiago Silva îmi place pentru inteligența lui în joc.”, spune Dobrosavlevici.

Din postura de fundaș, Alin a avut mari bătăi de cap în fața unora dintre atacanții de valoare din Liga 1: „Compango îmi place foarte mult, este genul de jucător care se mișcă foarte mult lângă fundaș și este mai dificil de marcat. La fel și Debeljuh, Alibec și Luis Munteanu, ultimii doi fac o pereche foarte bună, sunt foarte tehnici și imprevizibili.”

La FC Argeș au fost realizate multe transferuri, unele dintre ele nu au dat randamentul dorit. În iarnă se anunță o remaniere a lotului, însă Alin nu se simte amenințat.

„Nu sunt în măsură sa comentez transferurile clubului, sunt jucători buni cu stiluri diferite de joc. Fiecare antrenor are alt stil de joc și vede diferit jucătorii. Nu mă simt amenințat, eu mă antrenez la capacitate maximă în fiecare zi și sunt deschis să învăț de la fiecare antrenor, concurenta este benefică pentru jucători, este o motivație în plus în fiecare zi ca să dovedim cine merita sa joace și sa învățăm unul de la celălalt.”

Ajuns sezonul trecut la FC Argeș, Dobrosavlevici a făcut parte din formația care uimea prin calificarea în play-off-ul ediției precedente din Liga 1. Trupa antrenată de Marius Croitoru speră să repete această performanță și în actuala stagiune.

„Atât timp cât mai avem șanse matematice nimic nu este imposibil. Am dovedit și anul trecut când probabil nu ne dădea nimeni șanse să prindem play-off ul și am reușit să ne calificam în ultima etapă.”

Deși a dus echipa în play-off-ul ediției trecute, Andrei Prepeliță nu a rămas prea multă vreme pe banca argeșenilor. El a fost schimbat în luna octombrie cu Marius Croitoru. „Orice schimbare de antrenor produce un șoc în rândul jucătorilor. Sunt convins că antrenorul nostru va reuși să își implementeze stilul de joc și cu siguranță vom arata altfel din iarnă,chiar și după pauza, din decembrie.”, spune fundașul Argeșului.

Gigi Becali a spus că-l vrea pe Arnold Garita la FCSB, veste care nu îl miră pe Alin. Conștient de valoarea colegului său, fundașul speră ca francezul să ia decizia cea mai bună:

„Sunt împărțit în două: mi-aș dori ca fiecare coleg al meu să reușească să prindă un contract cât mai bun și sunt convins ca o să reușească. Pe de altă parte mi-as dori sa rămână să ne ajute pentru a intra în play-off pentru că este un jucător foarte bun. Sper ca el să reușească sa aleagă cea mai buna variantă pentru el și pentru club.”

Alin urmărește cu interes și Cupa Mondială, care tocmai a început în Qatar: „O sa susțin Serbia și Croația, sunt convins ca ambele o să facă o figura foarte frumoasă. Favorită o văd pe Brazilia și după aceea pe Franța.”

În final, fundașul celor de la FC Argeș a avut și un mesaj pentru fanii echipei din Trivale: „Le mulțumesc pentru sustinere, după pauza competițională sunt convins că o să jucam un fotbal mult mai bun și sper să atragem cât mai multă lume alături de noi la stadion.”