După Kieran Trippier (2020) și Joey Barton (2017), Ivan Toney, super-atacantul celor de la Brentford, riscă să fie suspendat după ce a încălcat regulile anti-pariuri din Anglia.

Ivan ToneyFoto: Nigel French / PA Images / Profimedia

Ivan Toney riscă multe luni de suspendare după ce a încălcat regulamentul anti-pariuri

Fotbalistul celor de la Brentford, echipa care a reușit în acest sezon de Premier League să învingă atât Manchester United (4-0), cât și Manchester City (2-1), are probleme după ce federația engleză s-a autosesizat privind pariurile făcute de Ivan Toney.

În vârstă de 26 ani, Ivan Toney este unul dintre cei mai în formă atacanți din Premier League, iar ascensiunea fotbalistului englez este una impresionantă.

Toney a punctat de 10 ori în actuala stagiune și este al treilea în topul marcatorilor din Premier League, după Erling Haaland și Harry Kane.

Conform BBC, Ivan Toney a încălcat de 232 de ori regula E8 (interzice fotbaliștilor să parieze pe meciuri sau să dea informații secrete pentru pariuri) între 25 februarie 2017 și 23 ianuarie 2021. În această perioadă, britanicul a evoluat pentru Schuntorpe, Wigan, Peterborough și Brentford.

Ivan Toney riscă o suspendare de luni bune în urma celor sesizate de Federația Engleză de Fotbal. Gareth Southgate și-a dorit să îl cheme și la echipa națională de fotbal a Angliei în această toamnă, însă ancheta l-a făcut pe tehnicianul finalistei Euro 2020 să își retragă decizia.

Joey Barton, fostul jucător al celor de la Manchester City, a fost și el suspendat în anul 2017 pe o perioadă de 5 luni, după ce a recunoscut că a pariat de 1260 ori timp de 10 ani.

Kieran Trippier, actualul jucător al celor de la Newcastle United, a fost și el pedepsit pentru 10 săptămâni în anul 2020, când le-a sugerat prietenilor să parieze pe transferul său la Atletico Madrid.