Chiar dacă Barcelona s-a impus în ultimul meci de campionat disputat la Pamplona (2-1 cu Osasuna), Robert Lewandowski nu a terminat meciul pe teren, fiind eliminat încă din prima repriză.

Robert LewandowskiFoto: Josep LAGO / AFP / Profimedia

Atacantul polonez a fost avertizat în minutul 11 al partidei, iar 20 minute mai târziu și-a lovit un adversar. Centralul i-a acordat al doilea cartonaș galben și a fost eliminat la scorul de 1-0 pentru formația gazdă.

Jucătorul adus în această vară de la Bayern Munchen nu a fost deloc de acord cu decizia arbitrului și la ieșirea de pe teren a făcut mai multe gesturi cu degetul.

Robert Lewandowski a primit 3 etape de suspendare

Gesturile făcute de cel mai bun marcator al Barcelonei nu au trecut neobservate, asta pentru că centralul Gil Manzano a menționat în raportul de la finalul jocului semnele pe care jucătorul în vârstă de 34 ani le-a făcut.

Comisia de Disciplină din cadrul Federației Spaniole de Fotbal l-a sancționat cu 3 etape de suspendare pe Robert Lewandowski, una pentru cele două cartonașe galbene și două pentru gesturile de după eliminare.

Lewandowski va rata derby-ul local cu Espanyol Barcelona (31 decembrie), duelul cu Atletico Madrid (8 ianuarie) și Real Betis (15 ianuarie).