România va disputa două partide amicale în această săptămână, cu Slovenia (17 noiembrie, ora 21, Cluj-Napoca) și Moldova (20 noiembrie, ora 20:30, Chișinău). Selecționerul Edi Iordănescu a fost aspru criticat pentru selecția făcută, iar tehnicianul a venit și cu un răspuns.

Edi IordanescuFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Într-o conferință de presă susținută miercuri, antrenorul în vârstă de 44 ani a discutat atât despre problema jucătorilor chemați la lot, despre așteptările pe care le are cu privire la aceste două jocuri, dar și despre situația lui Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns).

Lotul României pentru meciurile cu Slovenia și Moldova - Improvizațiile lui Edi Iordănescu

Edi Iordănescu - Fiecare își apără interesul

Gică Popescu a fost unul dintre oamenii care au pus presiune pe actualul selecționer al României, motivul fiind neconvocarea unui fotbalist de la Farul Constanța.

La conferința de presă de miercuri, Edi Iordănescu a ținut să clarifice anumite aspecte în privința selecției.

„Nu mă hazardez să comentez, fiecare are rolul și rostul lui.

Agenții au rol să-și promoveze jucătorii, fiecare își apără intresul, conducătorii trebuie să conducă, analiștii trebuie să analizeze, iar selecționerul trebuie să-și asume selecția și obiectivele.

Eu am zis că obiectivul nostru este calificarea la Euro și dacă nu va fi așa, atunci voi plăti cu funcția.

Respect orice părere, dar mi-aș dori mai muilt suport, sprijin iar părerile avizate să fie echilibrate și obiective.

Trebuie să avem posturi echilibrate, posturi acoperite și am adus jucători și foarte tineri acolo unde nu am putut aduce fotbaliștii cu ștate vechi, dar analizăm toți jucătorii care pot intra în circuitul naționalei.” - a spus selecționerul României.

Așteptările lu Edi Iordănescu de la dubla cu Slovenia și Moldova

După ce a tranșat problema legată de jucătorii care au fost chemați la lotul național, Edi Iordănescu a precizat și care sunt așteptările sale de la duelurile cu Slovenia și Moldova.

„Vrem să facem un joc bun și un rezultat care să bucure publicul. Este un moment special, pentru că am trăit aici momente unice profesional, dar și alături de familie.

Media de vârstă este scăzută, sub 24 de ani, posibil 10 debutanți. Am avut multe probleme cu cluburile din străinătate care s-au opus.

Plus probleme medicale cu care ne-am confruntat, unele grave. Strategia inițială era de consolidare si de continuitate, două jocuri amicale cu caracter oficial pentru noi.

Neavând posibilitatea de a apela la nucleul principal al echipei naționale, am adus jucători cu anumită experiență și ne-am completat lotul cu jucători tineri și foarte tineri.

Ne-am uitat către jucătorii tineri care pot reprezenta soluții de viitor pentru echipa națională.” - a menționat Edi Iordănescu.

„Contează rezultatele, acesta este mesajul care contează pentru jucătorii noștri. Să ținem de rezultat, să atragem rezultatul de partea noastră, să continuăm impresia bună din septembrie.

Contează mai puțin că nu au venit jucătorii din prima linie, este un mesaj puternic al meu pentru jucătorii tineri din competiția internă.” - a adăugat Edi Iordănescu.

Edi Iordănescu i-a recomandat lui Nicolae Stanciu să revină în Europa

„Dacă Stanciu va reveni în Europa, eu voi fi fericit. E mai aproape de noi. I-am făcut această recomandare.

Dacă va veni la Cluj, la CFR, va fi și mai aproape de echipa națională. Cu siguranță va crește și nivelul CFR-ului și va impacta și competiția noastră.

Este un fotbalist foarte important pentru echipa națională.” - a spus tehnicianul echipei naționale de fotbal a României.

Nicolae Stanciu a fost ales cel mai bun jucător român al anului 2022, într-o anchetă a GSP.