Lionel Messi se află în ultimul an de contract cu Paris Saint Germain, iar mulți speră ca argentinianul să revină la clubul pentru care a scris istorie, FC Barcelona.

Lionel MessiFoto: JEAN CATUFFE/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ajuns la vârsta de 35 ani, Leo Messi se concentrează pentru Cupa Mondială din Qatar, ultima din cariera sa și speră să pună mâna pe singurul trofeu major care îi lipsește din vitrină.

Joan Laporta a vorbit despre posibilitatea ca Lionel Messi să revină pe Camp Nou

Joan Laporta, președintele celor de la FC Barcelona, a vorbit despre șansele ca Messi să se întoarcă acasă, după ruptura neașteptată din vara anului 2021, când Leo a fost nevoit să părăsească gruparea de pe Camp Nou.

„Dacă se întoarce Messi? Vom vedea, lucrurile sunt complicate, foarte complicate. În afară de asta, el este la PSG și nu aș vrea să spun mai multe. Din respect pentru Messi și pentru PSG, prefer să nu spun mai multe.

Și eu mi-aș dori ca brandul Barcelona să fie mai puternic. Suntem în reconstrucție. Anul acesta trebuie să câștigăm campionatul. E adevărat că un jucător ca Messi ne-ar oferi mai multă valoare. Vom vedea, sunt complicate lucrurile.” - a spus Laporta pentru Mundo Deportivo.

Barcelona se confruntă cu probleme destul de mari din punct de vedere financiar, dar Laporta a făcut eforturi considerabile de a remedia această situație dificilă pentru club.

Contractul cu cei de la Spotify este o variantă care a adus venituri importante la bugetul clubului, dar contraperformanțele echipei lovesc puternic gigantul spaniol. Barcelona a ratat calificarea în optimile de finală ale UEFA Champions League și va juca pentru al doilea sezon consecutiv în șaisprezecimile UEFA Europa League.

Lionel Messi își va decide viitorul după CM Qatar 2022

Lionel Messi se apropie cu pași repezi de finalul carierei, iar decizia privind clubul la care se va retrage din activitate urmează să fie luată după turneul final care se desfășoară în Qatar.

Leo Messi se află în discuții avansate cu cei de la Inter Miami, care și-au exprimat de mai bine de un an interesul de a-l transfera în Major League Soccer, iar tatăl starului argentinian a avut deja câteva întâlniri cu oficialii echipei patronate de David Beckham.

Totodată și actuala formație pentru care evoluează în prezent câștigătorul a 7 Baloane de Aur pregătește un nou contract pentru ca Messi să mai rămână cel puțin un an pe Parc des Princes.