Farul Constanța, liderul din Superliga României, așteaptă verdictul celor de la TAS cu privire la participarea din sezonul viitor în cupele europene.

Gheorghe Hagi si jucatorii echipei Farul ConstantaFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Odată cu schimbarea de identitate a clubului constănțean, numit până anul trecut Viitorul, formația manageriată de Gică Hagi și-a pierdut dreptul de participare în cupele europene, iar „marinarii” au decis să-și facă dreptate la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Marcel Pușcaș nu crede că Farul va avea câștig de cauză la TAS - Ce spune despre șansele la titlu ale constănțenilor

Marcel Pușcaș, președintele celor de la FC U Craiova 1948, a vorbit la Pro Arena despre situația de la Farul Constanța și despre problema participării în cupele europene.

„În sfârșit, Gică Hagi își asumă dorința de a câștiga al doilea titlu. A început să lupte, dar, din păcate, nu va putea participa în cupele europene. Nu au nicio șansă, din punctul meu de vedere.

Din ce am înțeles, Viitorul Constanța a intrat în acționariatul Farului. Este un club nou-nouț, era un club de divizia B, în loc să ia doar numele de la Farul și să îl pună la Viitorul.

Dacă Viitorul Constanța intră în Farul Constanța, dacă ar fi devenit asociată acolo, înseamnă că a intrat asociat la un club de Divizia B, numit Farul Constanța.” - a spus Marcel Pușcaș.

Marcel Pușcaș dă vina pe cei de la FRF pentru situația de la Farul Constanța

Marcel Pușcaș consideră că situația de la liderul din Superliga României este în acest stadiu din cauza Federației Române de Fotbal, care nu trebuia să permită de la bun început această fuziune, schimbare de identitate.

„Revenim la Federație, care nu trebuia să permită treaba asta. Hagi avea nevoie de un singur lucru: de nume, să se numească Farul Constanța. Din punctul meu de vedere, e cauză pierdută.

Erau două entități: Viitorul a intrat în Farul. Farul Constanța era echipă de Liga 2. Farul era nume, brandul, probabil că e vorba de relația cu primăria, cu stadionul.

D-aia nu i-au lăsat să participe anul trecut, nu au primit licența. La ei în documente nu apar și trei ani nu au voie să participe în cupele europene, cum nici CS U Craiova (Universitatea Craiova) nu a avut voie să intre în Divizia A sau să participe în cupele europene.

Farul l-ai pus din B în A. La ora asta, în Liga 1, participă Farul Constanța, care anul trecut a fost în Divizia B. Pe scurt asta este. Să dea Dumnezeu să câștige la TAS, dar eu mă îndoiesc.” - a mai declarat Marcel Pușcaș.

Gică Hagi a dezbătut și el subiectul licenței pentru cupele europene într-o conferință de presă.

„Le-am zis și jucătorilor, și suporterilor noștri și presei că încercăm să devenim cei mai buni. Nu mai putem să ne ascundem, să zicem că nu. Suntem, acolo sus, pe merite, avem avanss de puncte, vrem să câștigăm campionatul!

Cred că și voi românii sunteți optimiști că se va rezolva. Unii, probabil, da, alții, poate nu. E România, nu? Suntem o echipă din România, nu? Ok. Și am făcut lucrurile așa cum trebuie.

Suntem încrezători că va fi bine. S-a făcut un lucru foarte bine. S-a luat un brand, un nume, și atât, în rest suntem același club care eram.

S-a schimbat doar numele, comunicăm acum cu Farul, dar CIF-ul și toate la club au rămas la fel, deci nu s-a schimbat nimic.

Suntem pe un drum mai încolo, de acum suntem Farul. Suntem împreună și pentru noi, constănțenii, avem un proiect, Farul, și vrem să facem o echipă mare.” - a motivat „Regele”.