Echipa națională de fotbal a României va disputa în această săptămână două partide amicale, cu Slovenia (17 noiembrie, ora 21) și Moldova (20 noiembrie, ora 20:30), iar selecționerul primește tot mai multe critici cu privire la selecția făcută.

Gica PopescuFoto: Inquam Photos / Stefan Constantin

Într-un interviu acordat FRF TV, Edi Iordănescu a explicat în ce mod a gândit selecția pentru cele două partide pe care tricolorii urmează să le dispute în această săptămână. Meciul cu Slovenia se va disputa la Cluj-Napoca, iar pentru duelul cu selecționata Moldovei, aceștia se vor deplasa la Chișinău.

Gică Popescu - atac la adresa lui Edi Iordănescu

Gică Popescu, președintele liderului Farul Constanța, a fost foarte vehement la adresa selecționerului Edi Iordănescu și l-a criticat în cadrul emisiunii Fotbal Show, de pe Prima Sport.

„Edi Iordănescu a făcut o mare nedreptate cu doi jucători de la noi, Marian Aioani și Pitu. Aioani este portarul echipei de pe primul loc, care a luat cele mai puține goluri anul acesta și, văzându-i pe cei trei goalkeeperi convocați (Moldovan, Târnovanu și Mihai Popa), ar fi putut să se numere și el printre ei.

Plus Alexi Pitu. Cred că e cel mai bun pasator din Liga 1, este printre cei mai în formă atacanți și pasatori din campionat. Văzând lista de jucători, cred că Pitu s-ar fi putut regăsi ușor printre ei, fără nicio forțare.” - a spus „Baciul”.

În acest sezon de Superligă, Alexi Pitu a marcat 4 goluri și a oferit 5 pase decisive pentru Farul Constanța, punctând chiar și în ultima etapă de campionat, contra Chindiei Târgoviște (1-1).