Echipa națională de fotbal a României va disputa două partide amicale, împotriva Sloveniei și a Moldovei, iar convocările făcute de selecționerul Edi Iordănescu au stârnit controverse.

Edi IordanescuFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pe data de 17 noiembrie (ora 21), tricolorii vor primi vizita selecționatei din Slovenia, într-un meci ce se va disputa la Cluj-Napoca, iar pe 20 noiembrie (ora 20:30), elevii lui Edi Iordănescu vor merge la Chișinău, pentru duelul cu Moldova. Ambele partide vor fi LiveText pe HotNews.ro.

Probleme de lot pentru Edi Iordănescu - Selecționerul a explicat cum a făcut selecția

Într-un interviu publicat pe site-ul Federației Române de Fotbal, selecționerul a explicat exact de ce a ales să mizeze pe mai mulți fotbaliști din campionatul intern și cum a gândit respectivele convocări pentru aceste două jocuri.

„Mi-aș fi dorit ca această acțiune să fie una de continuitate și consolidare, dar s-a transformat într-una de oportunitate și afirmare, dacă pot să spun așa.

Mi-aș fi dorit să continuăm perioada bună din septembrie, să avem omogenitate, continuitate în selecție, în strategie, în abordare, să continuăm lucrul la ceea ce înseamnă automatismele de joc, să încercăm să tratăm cu caracter oficial aceste jocuri amicale pentru că sunt ultima oportunitate de pregătire a campaniei Euro.

Am întâmpinat multe dificultăți în a aduce jucătorii, cluburile nu sunt obligate să lase jucătorii, le mulțumesc cluburilor din țară că au făcut acest efort și nu s-au opus, din păcate de afară am primit foarte multe semne negative și probleme medicale importante...

A trebuit să ne repoziționăm și am avut de ales între a aduce jucători din competiția internă, care au multă experiență, sunt jucători la Rapid, la Craiova, la FCSB, care puteau să facă parte din nucleul pentru această acțiune.

Dar am ales o altă variantă, aceea de a merge pe jucători tineri și foarte tineri, mulți dintre ei care vin de la U21.

Mizăm pe acești fotbaliști tineri pentru că acum poate nu reclamau o convocare, dar care au mult potențial și e o șansă pentru ei să demonstreze că încrederea noastră are suport și că în viitorul apropiat pot fi soluții pentru echipa națională, este un impuls pentru toți jucătorii noștri și un mesaj de încredere pentru competiția internă.” - a precizat Iordănescu Jr.

Mai mult decât atât, tehnicianul în vârstă de 44 a precizat și care sunt așteptările sale de la jucătorii pe care i-a convocat.

„Am pretenția ca acești fotbaliști să dea tot ce au mai bun în fiecare minut petrecut aici, pe teren sau în afara lui, și să înțeleagă că așteptările noastre sunt foarte mari. Oricare dintre ei se va regăsi în viitor la echipa națională va fi un câștig pentru noi.

Nu mă îngrijorează media de vârstă, ci lipsa experienței internaționale. Avem foarte puțini jucători care știu ce înseamnă jocul la nivel internațional.

Când lipsește experiența internațională, ei vin să o caute la echipa națională și le e greu să o găsească pentru că nu îi așteaptă nimeni, avem adversari de calibru, trebuie să ne ridicăm la nivelul lor.” - a spus Edi Iordănescu.