Dinamo luptă pentru a se apropria de locurile de play-off în Liga 2, dar o nouă piedică a apărut în calea grupării bucureștene: a primit interdicție la transferuri din partea FIFA.

Jucatorii echipei Dinamo BucurestiFoto: Inquam Photos / Mihai-Antonio Vasile

Dinamo a primit interdicție la transferuri

Astfel, „câinii” nu vor putea aduce jucători noi în iarnă, dar administratorul special Vlad Iacob promite că situația se va rezolva la timp.

„Este adevărat. Avem interdicţie la transferuri. E vorba de nişte litigii avute cu nişte jucători, înainte de intrarea în insolvenţă. E o decizie foarte ciudată a FIFA pe care am contestat-o şi aşteptăm un răspuns.

Avem speranţe că se va rezolva. Nu e prima dată când ni se întâmplă asta. Am avut şi vara trecută şi acum două veri. Toate problemele financiare şi manageriale au consecinţe. O s-o rezolvăm până în perioada de transferuri din iarnă” - Vlad Iacob, administratorul special al lui Dinamo, pentru as.ro.

Dinamo va avea un nou stadion în 2025

Oficialul alb-roșilor a spus că încă nu au început lucrările la demolarea vechii arene, dar speră ca noul stadion să fie „gata în 2025”.

„Lucrurile s-au schimbat din cauza gazonului. Vestiarele puteau fi rezolvate, igrasia putea fi îndepărtată. Informațiile care veniseră dinspre CNI spre CS Dinamo au fost în sensul dărâmării stadionului.

Anul ăsta ne așteptam ca demolarea să înceapă. În primăvară, credeam că până în toamna stadionul va fi demolat. Țin legatura cu cei de la CS și cu cei de la CNI, dar nu am discutat în ultimele două săptămâni despre noul stadion. O să îmi actualizez și eu informațiile cu ocazia asta.

Noul stadion va fi gata undeva în jurul anului 2025, în 2025. Aici nu ajută legea sportului. Pentru că legea sportului prevede că nu poți dărama o baza sportivă fară să ai un proiect și finanțare pentru o altă bază sportivă.

Ei, finanțarea există și e alocată, dar nu există un proiect. Trebuie să treacă prin toate etapele acelei proceduri de achiziție publică. Din păcate, cred că legea sportului este unul din elementele care întârzie puțin. Cred că ar putea fi actualizate” - Vlad Iacob, pentru PlaySport.

Dinamo București ocupă locul 10 în clasamentul Ligii 2. Echipa antrenată de Ovidiu Burcă a adunat 18 puncte în 13 etape.