​Mario Balotelli a comparat Liga elveţiană de fotbal (SFL) cu o „mafia”, în care ar domni „corupţia”, „nedreptatea” şi „incapacitatea”, informează radioteleviziunea RTS şi ziarul Le Matin. Atacantul italian evoluează în prezent la Sion.

Mario BalotelliFoto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Nedreptatea, corupția și incapacitatea domnesc în Liga elvețiană de fotbal

Balotelli, care ar fi putut fi eliminat de arbitrul meciului FC Basel - FC Sion după ce le-a adresat un gest obscen fanilor echipei gazdă, şi-a exprimat nemulţumirea pe contul său de Instagram.

„Jucători ca mine nu sunt mândri să fie într-un campionat unde domnesc nedreptatea, corupţia şi incapacitatea. Fotbalul este o muncă şi toţi trebuie s-o luăm în serios, inclusiv arbitrii. Nu voi continua să-mi risc sănătatea pe teren fără să fiu protejat de faulturile adversarilor şi de agresiunile suporterilor”, a scris, printre altele, atacantul care a jucat la echipe ca Inter Milano, Manchester City, AC Milan şi Liverpool.

Comisia de disciplină a Ligii elveţiene de fotbal l-a suspendat provizoriu un meci pe Balotelli pentru gestul obscen din timpul întâlnirii cu Basel. SFL a anunţat de asemenea că va analiza postările sale de pe reţelele de socializare.

Considerat în urmă cu câţiva ani un mare atacant, copilul teribil al fotbalului italian a cunoscut un declin neaşteptat. Ajuns la 32 de ani, Balotelli a semnat în acest sezon cu Sion, după despărţirea de formaţia turcă Adana Demirspor, scrie Agerpres.