Devis Mangia și-a anunțat demisia din funcția de selecționer al Maltei, după scandalul de hărțuire sexuală. Italianul neagă însă acuzațiile care i se aduc.

Devis MangiaFoto: Domenic Aquilina/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Devis Mangia și-a prezentat demisia

Consiliul de Administrație al Asociației de Fotbal din Malta a anunțat că a primit și acceptat luni demisia lui Devis Mangia din funcția de antrenor principal al primei reprezentative, scrie Malta Today.

Mangia fusese suspendat de conducere, după ce un jucător l-a denunţat din cauza unei presupuse abateri sexuale. Ulterior, un al doilea jucător al echipei naţionale s-a prezentat acuzând un comportament similar.

Italianul neagă acuzațiile de hărțuire sexuală

Într-o declarație trimisă presei din Malta prin intermediul avocatului său, Mangia a anunțat că decizia de a demisiona a venit după „o lungă deliberare”.

„Aș dori să reiterez, nu numai că nu m-am comportat într-o manieră care să ofenseze demnitatea sexuală sau de altă natură a vreunei persoane, dar nici nu a existat vreo acuzație din partea Asociației de Fotbal din Malta legată de orice fel de abuz sau hărțuire sexuală în privința mea.

Totuși, conștient de natura delicată a circumstanțelor și de importanța meciurilor cu care se confruntă echipa națională, am ajuns la dureroasa decizie de a face pasul înapoi”, a declarat antrenorul italian.

Acuzații similare și în România

Mama fotbalistului Răzvan Popa (25 ani), retras între timp din activitate, a povestit cum Mangia l-a hărțuit sexual pe fiul său. Antrenorul i-ar fi solicitat acestuia întâlniri în particular.

Devis Mangia a fost antrenor al Craiovei în perioada mai 2017 - aprilie 2019, el cucerind Cupa României alături de Universitatea în sezonul 2018-2019.